Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Οι πιο αποτελεσματικοί τρόποι άσκησης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τζόκινγκ (Jogging): Πάμε μια γρήγορη βόλτα;

Η πιο αποτελεσματική άσκηση, εκ του συνόλου. Δυναμώνει την καρδιά, βοηθάει στο κάψιμο του λίπους, βοηθά στη σωστή στάση σώματος, βελτιώνει το κυκλοφοριακό και καρδιαγγειακό σύστημα. Επίσης, μειώνει τις πιθανότητες για διαβήτη τύπου 2. Χαρακτηρίζεται ως η πιο εύκολη και ευχάριστη άσκηση! Βέβαια, χρειάζεται διάρκεια, 35-45’ για βέλτιστα αποτελέσματα. Οι πρωινές ώρες είναι η καταλληλότερη ώρα! Όλη την ημέρα θα είστε πλημμυρισμένοι από ενέργεια!

Σκουωτ (Squat): Χτίσε γερές βάσεις

Από τις πιο δυναμικές και βασικές ασκήσεις, όσον αφορά στο χτίσιμο του κορμού μας. Αυτό οφείλεται στη συμμετοχή πολλών μυών του σώματος, με έμφαση στα κάτω άκρα. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στην τεχνική κατά την εκτέλεση. Παρ’ όλα αυτά, τα αποτελέσματά της είναι από τα πιο εμφανή. «Δένει» σωστά τον κορμό με τα κάτω άκρα, δημιουργώντας μας δυνατά πόδια και ραχιαίους και επίσης βελτιώνει τη στάση του σώματος.

Ασκήσεις Πυρήνα (Core Training): Ισορροπία & Αρμονία

Οι κοιλιακοί και οι ραχιαίοι μύες αποτελούν πυλώνα του ανθρώπινου σώματος, αφού συμμετέχουν σε κάθε του κίνηση. Η ενδυνάμωσή τους με απλές ασκήσεις είναι απαραίτητη για την υγεία της μέσης και της πλάτης, σημεία που καταπονούν περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο οι καθημερινές υποχρεώσεις. Πλεονεκτήματα: Θωράκιση της σπονδυλικής στήλης, αύξηση αθλητικής απόδοσης, βελτίωση ισορροπίας/ στάσης σώματος, μείωση πιθανοτήτων τραυματισμών, γερό κορμί, αρμoνία σώματος! Μην παραμελείτε τις ασκήσεις πυρήνα. Είναι οι πιο ευεργετικές, και τα αποτελέσματα έρχονται πολύ γρήγορα!

Προβολές (Lunges): Προσέχετε που πατάτε!

Μπρος, πλάγια, σταθερά ή εναλλάξ, με αλτήρες, με μπάρα ή ακόμα και χωρίς επιπλέον βάρος, οι προβολές θεωρούνται μία από τις πιο αποτελεσματικές ασκήσεις, όσον αφορά στον κορμό και τα κάτω άκρα. Βοηθούν στην καλύτερη ισορροπία του σώματος και τονώνουν τους γλουτούς! Με τη σωστή τεχνική μπορείτε να γυμνάσετε τα πόδια σας, χωρίς να τραυματίσετε και χωρίς να επιβαρύνετε τις αρθρώσεις σας.

Διαλλειματικές (Interval train): Αργά ή γρήγορα;

Αυτό το στιλ προπόνησης αφορά τους πιο προχωρημένους. Σε αυτό συμμετέχει όλο το σώμα. Λειτουργεί εναλλάσσοντας τις ζώνες των καρδιακών σφυγμών, με συγκεκριμένα χρονικά διαλείμματα. Βελτιώνει την καρδιοαναπνευστική λειτουργία και την αντοχή. Χρησιμοποιείται από αθλητές όλων των καρδιοαναπνευστικών σπορ (ποδηλασία, δρομείς, κωπηλάτες), αλλά μπορεί να τον υιοθετήσουν όλοι με την καθοδήγηση ειδικού!

Κάμψεις (Push-ups): Η κλασική άσκηση

Οι κάμψεις δίνουν έμφαση στο στήθος και τους τρικέφαλους. Ενδυναμώνουν τα χέρια και τον κορμό, ανεβάζουν τον μεταβολισμό και ενεργοποιούν τον πυρήνα μας! Δοκιμάστε να κάνετε μερικά σετ το πρωί! Θα σας αφυπνίσει άμεσα και το σώμα σας θα πλημμυρίσει με ενέργεια, για ένα δυνατό ξεκίνημα για την ημέρα σας!

Έλξεις (Pull-ups): Δυναμώστε πλάτη και δικεφάλους

Οι έλξεις δίνουν έμφαση στην πλάτη και στους δικεφάλους. Αυξάνουν τη δύναμη και τη μυϊκή μάζα. Είναι δύσκολη άσκηση και είναι από τις πλέον θεμελιώδεις ασκήσεις για τον άνω κορμό. Βάλτε βραχυπρόθεσμους στόχους επαναλήψεων και αναθεωρείτε τους ανά 15 μέρες!


Πηγή: http://www.boro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.