Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Κοινητοποιήσεις από τους αγρότες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Έρχονται στην Αθήνα αγρότες της Κουλούρας

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για ασφαλιστικό και φορολογικό.

Στην Αθήνα έρχεται σήμερα αντιπροσωπεία αγροτών και κτηνοτρόφων της Κουλούρας προκειμένου να συναντηθεί με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη. Το μπλόκο της Κουλούρας ενισχύεται συνεχώς και όπως είπε πριν λίγες μέρες στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο επικεφαλής του Αγροτικού Συλλόγου Βέροιας Τάσος Χαλκίδης «μέχρι και από τα Ιωάννινα έχουν έρθει συνάδελφοι με τα αγροτικά τους οχήματα».

Το πρόγραμμα της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ) περιλαμβάνει και άλλες περιφερειακές κινητοποιήσεις σε επίπεδο νομών, που είναι οι εξής: Χαλκιδική (29/10), Κομοτηνή (3/11) και θα ακολουθήσουν -μεταξύ άλλων- η Θεσπρωτία, η Αιτωλοακαρνανία και η Ηλεία.


Οι αγρότες αντιδρούν στα φορολογικά και ασφαλιστικά μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση.


--------

Στους δρόμους οι αγρότες της Κρήτης

Θα συγκεντρωθούν με τα τρακτέρ τους στο Παγκρήτιο Στάδιο.

Αναβρασμός σήμερα στον αγροτικό κόσμο της Κρήτης λόγω του παγκρήτιου παναγροτικού συλλαλητηρίου που θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο. Αγρότες από κάθε γωνιά του νησιού, όπως είναι και η φιλοδοξία των διοργανωτών, θα συγκεντρωθούν με τα αυτοκίνητα και τα τρακτέρ τους στις 11:00 το πρωί στο Παγκρήτιο Στάδιο, όπου στο πλαίσιο μιας μεγάλης ανοιχτής συνέλευσης θα αποφασιστεί η μορφή των κινητοποιήσεων που θα ακολουθήσουν στη διάρκεια της ημέρας, αλλά και στα επόμενα 24ωρα, όπως αναφέρει το cretapost.gr.

Μηχανοκίνητη πορεία

Το πιθανότερο είναι το μεσημέρι να πραγματοποιηθεί μηχανοκίνητη πορεία στους δρόμους του Ηρακλείου, τον τελικό προορισμό της οποίας θα αποφασίσουν οι αγρότες στο Παγκρήτιο Στάδιο. Ο πρώτος στόχος είναι η συμμετοχή, η οποία εκτιμάται ότι θα είναι ιδιαίτερα αυξημένη, αφού ήδη σε πολλά χωριά της ενδοχώρας ετοιμάζεται οργανωμένη «άνοδος» προς το Ηράκλειο, από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις των αγροτών. Δεύτερος στόχος είναι ο … ήχος των τρακτέρ της Κρήτης και τα συνθήματα των αγροτών να φτάσουν μέχρι την Αθήνα και το κυβερνητικό επιτελείο, στέλνοντας μήνυμα έντονης δυσαρέσκειας και αναβρασμού για τη σκληρή φορολογία που οδηγεί στην εξαφάνιση και αλλοίωση του πρωτογενούς τομέα της παραγωγής, που μαζί με τον τουρισμό, την έρευνα και τεχνολογία και τη ναυτιλία, αποτελούν τον κινητήριο μοχλό της οικονομικής ανάπτυξης του τόπου.

Οι συμβολισμοί

Την ίδια ώρα, η επιλογή της σημερινής ημέρας αλλά και του τόπου όπου θα πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση βρίθει συμβολισμών. Δεν είναι τυχαίο ότι το παναγροτικό συλλαλητήριο πραγματοποιείται την επομένη της επετείου του «ΟΧΙ» και ότι προσυγκέντρωση θα λάβει χώρα στο Παγκρήτιο Στάδιο, προβάλλοντας το μήνυμα της ενότητας και της συσπείρωσης του αγροτικού κόσμου ολόκληρου του νησιού.

--------

«Προειδοποιητικά πυρά» από τους αγρότες της βόρειας Ελλάδας

Κλείνουν για μία ώρα τον κόμβο της Κουλούρας.

Σε συμβολικό αποκλεισμό της Εγνατίας οδού στον κόμβο της Κουλούρας (και στα δύο ρεύματα), προχώρησαν αγρότες και κτηνοτρόφοι της Βόρειας Ελλάδας, διαμαρτυρόμενοι για τα προωθούμενα μέτρα, κυρίως για το ασφαλιστικό και φορολογικό τους.

«Θα μείνουμε πεζοί πάνω στο οδόστρωμα για καμιά ώρα το πολύ» επισήμανε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο επικεφαλής του Αγροτικού Συλλόγου Βέροιας, Τάσος Χαλκίδης.

Σημείωσε δε, ότι αγρότες και κτηνοτρόφοι παραμένουν με το βλέμμα στραμμένα κάτω στην Αθήνα, όπου αντιπροσωπεία του μπλόκου συναντάται με το διοικητή του ΟΓΑ (12 το μεσημέρι), αλλά και με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη (2μ.μ.).

--------

Πηγή: http://www.newsbeast.gr , http://www.newsbeast.gr , http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.