Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

Καθηλώνονται αύριο τ΄ αεροπλάνα της Lufthansa

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Απεργούν οι πιλότοι και αναμένεται να ματαιωθούν σχεδόν 1000 πτήσεις.

Η γερμανική αεροπορική εταιρεία Lufthansa ανακοίνωσε σήμερα ότι λόγω της απεργίας των πιλότων της θα ματαιωθούν αύριο περίπου 1.000 πτήσεις μικρών και μεσαίων αποστάσεων.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η οποία προσπαθεί ακόμη να κηρύξει την απεργία παράνομη και έχει προσφύγει στα δικαστήρια της Φρανκφούρτης, περισσότερες από 500 πτήσεις θα πραγματοποιηθούν κανονικά, παρά την κινητοποίηση των εργαζομένων της.

Οι θυγατρικές του ομίλου, δηλαδή οι Germanwings, Swiss και Austrian Airlines, δεν αναμένεται να επηρεαστούν από την απεργία.

Σχεδόν οι μισές πτήσεις μεγάλων αποστάσεων της Lufthansa ακυρώθηκαν σήμερα λόγω της απεργίας που έχει κηρύξει το συνδικάτο των πιλότων Cockpit το οποίο έχει έρθει σε ανοιχτή ρήξη με τη διεύθυνση του ομίλου και από τον Απρίλιο του 2014 έχει προχωρήσει σε άλλες 12 απεργιακές κινητοποιήσεις.

Η τελευταία απεργία των πιλότων ήταν τον Μάρτιο φέτος. Μετά τη συντριβή ενός αεροσκάφους της Germanwings στις γαλλικές Άλπεις, στα τέλη Μαρτίου, το συνδικάτο σταμάτησε τις απεργίες και κάθισε ξανά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, χωρίς όμως να βρεθεί μια ικανοποιητική απάντηση στα αιτήματα των εργαζομένων.

Στην ανακοίνωσή της η Lufthansa σημειώνει ότι επί του παρόντος "δεν είναι δυνατόν να διεξαχθούν εποικοδομητικές διαπραγματεύσεις" με το συνδικάτο Cockpit.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.