Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

Η υπολειτουργία του ΟΚΑΝΑ επηρεάζει τους θεραπευόμενους

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Όσο δεν λύνεται το πρόβλημα της χρηματοδότησης, μειώνεται η ποιότητα των υπηρεσιών» λέει ο πρόεδρος.

Τους θεραπευόμενους «αγγίζει» η ελλιπής χρηματοδότηση του ΟΚΑΝΑ, καθώς η ποιότητα των υπηρεσιών μειώνεται, τη στιγμή που η ζήτηση είναι αυξημένη. Από την άλλη, η μισθοδοσία των εργαζομένων είναι εξασφαλισμένη, αν και η κρατική χρηματοδότηση των 19-21 εκατομμυρίων ευρώ υπολείπεται κατά περίπου 7 εκατομμύρια ευρώ του ανελαστικού κόστους λειτουργίας του Οργανισμού.

Τη διευκρίνιση έκανε ο πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ Ευάγγελος Καφετζόπουλος, σε συνέντευξη Τύπου με αφορμή την παρουσίαση του Φεστιβάλ Ζωής, που διοργανώνεται στη Νέα Παραλία, στη Θεσσαλονίκη, στις 10 Σεπτεμβρίου.

«Δεν θα κλείσουν βέβαια μονάδες του ΟΚΑΝΑ,αλλά όσο δεν λύνεται το πρόβλημα της χρηματοδότησης, μειώνεται η ποιότητα των υπηρεσιών» εξήγησε ο κ. Καφετζόπουλος, προσθέτοντας ότι θα προχωρήσουν σε αναδιάρθρωση υπηρεσιών και δομών με στόχο την κάλυψη όλων των αναγκών.

Ανακοίνωσε δε, τη δημιουργία Μονάδας άμεσης βοήθειας και υποστήριξης, το προσεχές διάστημα στη Θεσσαλονίκη, την ενίσχυση της ομάδας Streetwork, προκειμένου να λειτουργήσει διευρυμένα ως το τέλος του χρόνου και τη λειτουργία νέων θεραπευτικών μονάδων σε Δράμα, Καστοριά και Σέρρες.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον συντονιστή Μονάδων & Υπηρεσιών ΟΚΑΝΑ Βορείου Ελλάδα, Κωνσταντίνο Γαζγαλίδη, στη Δδυτική Μακεδονία αλλά και σε ένα μεγάλο κομμάτι της Ηπείρου, «υπάρχει μια μεγάλη μαύρη 'τρύπα' στον τομέα της θεραπείας εξαρτημένων».

Πάντως, ειδικά για τις Μονάδες θεραπείας υποκατάστασης στη Θεσσαλονίκη, η λίστα αναμονής, όπως ξεκαθάρισε ο κ. Καφετζόπουλος, «έχει απορροφηθεί» και οι συνολικά 12 Μονάδες υποδέχονται καθημερινά περισσότερους από 2200 εξαρτημένους.

«Η Θεσσαλονίκη εξελίσσεται σε πόλη- πρότυπο όσον αφορά το θέμα της πρόληψης και θεραπείας εξαρτησιογόνων ουσιών» συμπλήρωσε ο κ. Γαζγαλίδης.

Σημειώνεται ότι το Φεστιβάλ Ζωής, με κεντρικό μήνυμα «Εθισμένοι στη ζωή», γίνεται στο πλαίσιο του έργου ΕΣΠΑ «Καμπάνια ενημέρωσης για τις εξαρτήσεις», συνολικού προϋπολογισμού ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Το Φεστιβάλ περιλαμβάνει ενημερωτικές δράσεις, εκθέσεις, δρώμενα και συναυλία με τους Δημήτρη Ζερβουδάκη, ΜΠΛΕ, ΕΚΜΕΚ και MICRO.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.