Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

«Επισφαλής» η λειτουργία του νοσοκομείου Καλύμνου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στο νησί ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

Η έλλειψη προσωπικού καθιστά επισφαλή τη λειτουργία του νοσοκομείου Καλύμνου, με το πρόβλημα να είναι εντονότερο αυτή τη χρονική περίοδο, καθώς υπάρχουν αυξημένες ανάγκες και λόγω του μεταναστευτικού ζητήματος, επισημαίνει ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Μιχάλης Βλασταράκος.

Ο πρόεδρος του ΠΙΣ επισκέφθηκε το νησί και σε ευρεία σύσκεψη, με τη συμμετοχή του διοικητή του νοσοκομείου και διευθυντικών στελεχών διαπιστώθηκε ότι η περιορισμένη χρηματοδότηση του νοσοκομείου με τον μειωμένο προϋπολογισμό, δημιουργεί προβλήματα στη περίθαλψη των ασφαλισμένων. «Η έλλειψη νέων γιατρών, μονίμων του ΕΣΥ, καθώς και ειδικευομένων, καθιστά επισφαλή τη μελλοντική λειτουργία του», αναφέρει ο ΠΙΣ, σημειώνοντας ότι η ελλιπής στελέχωση του νοσοκομείου σε νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό είναι εμφανής, ενώ στο ιατρικό προσωπικό, παρά τις ελλείψεις, αντιμετωπίζονται προς το παρόν οι ανάγκες, μέσα από τις φιλότιμες προσπάθειες του προσωπικού.

Ο κ. Βλασταράκος συμμετείχε επίσης σε σύσκεψη στον Ιατρικό Σύλλογο Καλύμνου, όπου εξετάστηκαν προβλήματα σχετικά με τη Πρωτοβάθμια Περίθαλψη και τη Δημόσια Υγεία. Κατά τη σύσκεψη διαπιστώθηκε η πλήρης αποδόμηση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης και τονίστηκε η ανάγκη να επανέλθουν οι γιατροί που έφυγαν από τη δομή του ΕΟΠΥΥ (πρώην ΙΚΑ), σε προσωποπαγείς θέσεις. Επίσης, τονίστηκε η ανάγκη άμεσης αποπληρωμής όλων των παρόχων υγείας που είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.