Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

ΤτΕ: Μειώθηκε η χορήγηση δανείων στον ιδιωτικό τομέα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Περαιτέρω μείωση σημείωσαν οι χορηγήσεις των τραπεζών σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά τον Αύγουστο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζας της Ελλάδας.

Η χρηματοδότηση προς τον ιδιωτικό τομέα μειώθηκε σε ετήσια βάση τον Αύγουστο κατά 1,6% έναντι μείωσης 1,5% που είχε καταγράψει τον προηγούμενο μήνα, αναφέρει το ΑΠε-ΜΠΕ. Η μηνιαία καθαρή ροή της συνολικής χρηματοδότησης προς τον εγχώριο ιδιωτικό τομέα ήταν αρνητική κατά 710 εκατ. ευρώ, έναντι αρνητικής καθαρής ροής 607 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.

Η εξέλιξη αυτή είχε ως αποτέλεσμα το ιδιωτικό χρέος της οικονομίας να μειωθεί στα 205,6 δισ. ευρώ από 106,8 δισ. ευρώ που ήταν στο τέλος Ιουλίου.

Πιο αναλυτικά Η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησης προς τις επιχειρήσεις, τον Αύγουστο του 2015, ήταν αρνητική κατά 422 εκατ. ευρώ, έναντι αρνητικής καθαρής ροής 204 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα, ενώ ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής διαμορφώθηκε στο -0,2% έναντι 0,0% τον προηγούμενο μήνα. Ειδικότερα, ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησης των μη χρηματοπιστωτικών επιχειρήσεων διαμορφώθηκε στο -1,4% τον Αύγουστο του 2015, από -1,1% τον Ιούλιο του 2015 και η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησής τους ήταν αρνητική κατά 427 εκατ. ευρώ, έναντι αρνητικής καθαρής ροής 839 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα. Ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησης των ασφαλιστικών επιχειρήσεων και των λοιπών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων διαμορφώθηκε στο 18,0% τον Αύγουστο του 2015, από 16,5% τον προηγούμενο μήνα και η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησής τους ήταν θετική κατά 4 εκατ. ευρώ, έναντι θετικής καθαρής ροής 635 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.

Το χρέος των νοικοκυριών σε στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια έχει υποχωρήσει πλέον στα 95,4 δισ. ευρώ. Η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησης ήταν αρνητική κατά 267 εκατ. ευρώ έναντι αρνητικής καθαρής ροής 382 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα και ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής παρέμεινε αμετάβλητος στο -3,1%.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.