Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

Πλημμύρες και προβλήματα σε πολλές περιοχές της χώρας από την κακοκαιρία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Επλήγησαν Κεφαλονιά, Θεσσαλονίκη, Κρήτη- Δείτε φωτογραφίες.

Με βροχές, καταιγίδες και κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα αναμένεται να συνεχιστεί και σήμερα η κακοκαιρία που έπληξε τα τελευταία 24ωρα πολλές περιοχές της χώρας με αποτέλεσμα να προκαλέσει πολύ σοβαρά προβλήματα και καταστροφές από τη Θεσσαλονίκη και την Καβάλα ως την Κρήτη και την Κεφαλονιά.

Στα Σφακιά τα καιρικά φαινόμενα προκάλεσαν διακοπή της ηλεκτροδότησης στο Φραγκοκάστελο και μικρές κατολισθήσεις και μεταφορές χωμάτινων όγκων με αποτέλεσμα η παραλία στο Λουτρό να βαφτεί «κόκκινη» από τις λάσπες που παρασύρθηκαν στη θάλασσα.









Στην Αγία Ρούμελη δημιουργήθηκε εντυπωσιακός υδροστρόβιλος











(Πηγή φωτογραφιών: flashnews.gr)

Παράλληλα 57 πεζοπόροι εγκλωβίστηκαν στο φαράγγι της Σαμαριάς όταν κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας τους ξέσπασε δυνατή νεροποντή. Οι επισκέπτες που είχαν διανύσει τα πρώτα χιλιόμετρα της διαδρομής οδηγήθηκαν από το προσωπικό του φαραγγιού με ασφάλεια σε φυλάκιο μέσα στο δρυμό και όταν οι καιρικές συνθήκες βελτιώθηκαν επέστρεψαν χωρίς να αντιμετωπίσουν το παραμικρό πρόβλημα αργά χθες το μεσημέρι, στην είσοδο του φαραγγιού.

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για τρεις μήνες, κηρύχθηκε με απόφαση του υπουργικού συμβουλίου το νησί της Κεφαλονιάς λόγο των μεγάλων ζημιών από τη σφοδρή βροχόπτωση, που έχουν προκληθεί σε σπίτια και επαγγελματίες. Από χθες το πρωί υποβάλλονταν αιτήσεις για αποζημιώσεις ενώ σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο του νησιού Ευάγγελο Κεκκάτο «υπάρχουν προβλήματα σε επιχειρήσεις και σε σπίτια αλλά κύριο μέλημα των αρχών ήταν να μην κινδυνεύσει κανένας πολίτης».

«Όλοι οι δρόμοι του νησιού έχουν ανοίξει για τα οχήματα και κανένα μέρος της Κεφαλονιάς δεν έχει πρόβλημα. Καταγραφούμε τα αιτήματα των πολιτών για αποζημιώσεις», πρόσθεσε.























Κυκλοφοριακά προβλήματα δημιούργησε η έντονη -διάρκειας περίπου δύο ωρών- βροχόπτωση, που σημειώθηκε χθες το μεσημέρι στο ευρύτερο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης, μετατρέποντας αρκετούς δρόμους σε ποτάμια. Από τις περιοχές της Θέρμης και του Νέου Ρυσίου προήλθαν οι περισσότερες από 30 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων, που δέχθηκε η πυροσβεστική. Κάποιες από τις κλήσεις αφορούσαν σε ακινητοποίηση οχημάτων, λόγω μεγάλης συγκέντρωσης υδάτων κάτω από γέφυρες, ωστόσο δεν αναφέρθηκαν εγκλωβισμοί ατόμων.

Σε απέραντη λίμνη μετατράπηκε ο χώρος του πάρκινγκ του αεροδρομίου «Μακεδονία».







(Πηγή φωτογραφιών: seleo.gr)

Δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια και υπόγεια πλημμύρισαν στη Νέα Πέραμο, στηνΚαβάλα, από την καταρρακτώδη βροχή με αποτέλεσμα να δεχθεί πολλές κλήσεις για άντληση υδάτων η Πυροσβεστική. Προβλήματα προκλήθηκαν και στο οδικό δίκτυο της περιοχής.

Καταιγίδα έπληξε και το Γύθειο όπου υπερχείλισε ο ξεροπόταμος του Ξηριά, με αποτέλεσμα κεντρικοί δρόμοι να γίνουν χείμαρροι και τμήμα του εμπρορικού κέντρου της πόλης να πλημμυρίσει.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.