Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

Προβλήματα στους παιδικούς σταθμούς της Θέρμης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δεν έχει καταβληθεί χρηματοδότηση 1,5 εκατ. ευρώ.

Μεγάλα προβλήματα στις πληρωμές προσωπικού και προμηθευτών καθώς και στην πληρωμή των λειτουργικών εξόδων των παιδικών σταθμών του δήμου Θέρμης έχει προκαλέσει η μη καταβολή της χρηματοδότησης 1,5 εκατομμυρίου ευρώ από την Πολιτεία. Τα παραπάνω αναφέρει η δημοτική αρχή Θέρμης σε επιστολή προς τον αρμόδιο υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Η επιστολή αναφέρει ότι «το νομικό πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου "Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας - Φροντίδας και Προσχολικής Αγωγής Δήμου Θέρμης" είναι ενταγμένο στη δράση "Εναρμόνιση επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής" του ΕΣΠΑ. Στους παιδικούς σταθμούς φιλοξενούνται 470 βρέφη και νήπια μέσω του προγράμματος, 40 ΑμΕΑ στο ΚΔΑΠ - μΕΑ και 360 μαθητές και μαθήτριες στα ΚΔΑΠ, ενώ μόνο το προσωπικό ΙΔΟΧ - ΕΣΠΑ αριθμεί 99 άτομα».

Παράλληλα ο δήμος σχολιάζει ότι κατέβαλε στο νομικό πρόσωπο όλη την προβλεπόμενη χρηματοδότηση για το έτος 2015 και επιπλέον έκτακτη επιχορήγηση η οποία όμως δεν επαρκεί για την κάλυψη όλων των αναγκαίων δαπανών του έτους. Τονίζει τέλος ότι «εάν δεν καταβληθούν άμεσα τα προαναφερόμενα ποσά, δεν θα είναι δυνατή η λειτουργία των Παιδικών Σταθμών και των λοιπών κοινωνικών δομών, με αποκλειστική ευθύνη της Κεντρικής Διοίκησης».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.