Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

Μέσα στον Οκτώβριο η νομοθετική ρύθμιση για τη φοίτηση κρατουμένων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Νέα διορθωτική νομοθετική ρύθμιση για τη φοίτηση κρατουμένων προαναγγέλλει ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, με αφορμή το ζήτημα του Νίκου Ρωμανού. Την ίδια στιγμή ο πρόεδρος του ΤΕΙ Αθηνών το οποίο τελεί υπό κατάληψη κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ότι εάν δεν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες έως τις 15 Οκτωβρίου θα χαθεί το εξάμηνο.

Ο πρόεδρος του ιδρύματος Μιχάλης Μπρατάκος, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA, είπε ότι από τις 13 Σεπτεμβρίου το ίδρυμα έχει σταματήσει να λειτουργεί και μια ομάδα 20-40 αντιεξουσιαστών δεν επιτρέπει σε κανέναν να μπει μέσα. "Έχουμε ένα κόστος 35.000 ευρώ την εβδομάδα για εργαζόμενους που στην ουσία δεν εργάζονται. Αυτό η πολιτεία δεν το βλέπει;" τόνισε. "Μεχρι τις 15 Οκτωβρίου, εάν δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες, να έχουν δώσει τα παιδιά εξετάσεις κλπ, το εξάμηνο θα χαθεί" πρόσθεσε.

Σε παρέμβασή του στην ίδια εκπομπή ο υπουργός Δικαιοσύνης ξεκαθάρισε ότι το αν θα είναι ανοιχτό ή κλειστό το ΤΕΙ δεν μπορεί να το ρυθμίσει το υπουργείο, καθώς και ότι το υπουργείο δεν έχει θεσμικά εργαλεία άμεσης επέμβασης σε εξατομικευμένες υποθέσεις.

"Από τη στιγμή που η νομοθεσία ψηφίστηκε με το νόμο 4274/2014 όταν υπουργός ήταν ο Χαράλαμπος Αθανασίου, εμείς πήραμε τα κανονιστικά μέτρα που χρειαζόταν για τη ρύθμιση λεπτομερειών εφαρμογής, δημιουργήσαμε την υποδομή και ο νόμος δεν εφαρμόζεται στο βαθμό που θα χρειαζόταν, δεν μπορούμε παρά να κάνουμε μια νομοθετική διόρθωση που θα διευκολύνει την εφαρμογή του" είπε ο κ. Παρασκευόπουλος, σημειώνοντας ότι μια ομάδα εργασίας θα ετοιμάσει ένα νέο διαταγμα.

"Οι διαδικαστικοί όροι για την απονομή αυτής της άδειας φαίνεται ότι δεν διευκολύνουν την εφαρμογή του νόμου. Έχει να κάνει με τους διαδικαστικούς όρους της εφαρμογής της νομοθεσίας του μέτρου. Το υπουργείο θα προωθήσει προς τη βουλή ρύθμιση το ταχύτερο δυνατό μετά την έναρξη της λειτουργίας. Θα προσπαθήσουμε να έχουμε μια ρύθμιση μέσα στο πρώτο νομοσχέδιο που θα προωθηθεί στη βουλή. Ελπίζω μέσα στον Οκτώβριο" επισήμανε.

Δείτε το βίντεο από το ΜΕGA




Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.