Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

Μακόλιφ: Ο Φλάναγκαν σκόπευε να κάνει μεγαλύτερο κακό

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο κυβερνήτης της Βιρτζίνια αποκάλυψε ότι ο δολοφόνος σχεδίαζε κι άλλες βίαιες ενέργειες.

Ο άνδρας που σκότωσε δύο αμερικανούς δημοσιογράφους σε απευθείας μετάδοση την Τετάρτη σχεδίαζε να προβεί και σε άλλες βίαιες ενέργειες, υποστήριξε σήμερα ο κυβερνήτης της Βιρτζίνια.

Ο Τέρι Μακόλιφ επισκέφθηκε το στούντιο του τοπικού καναλιού WDBJ όπου εργάζονταν η 24χρονη Άλισον Πάρκερ και ο εικονολήπτης Άνταμ Γουόρντ, 27 ετών, δύο ημέρες μετά την εν ψυχρώ δολοφονία τους από τον Βέστερ Φλάναγκαν, 41 ετών.

Ο Φλάναγκαν, πρώην εργαζόμενος στον ίδιο σταθμό που απολύθηκε το 2013, αυτοκτόνησε λίγες ώρες μετά τη διπλή ανθρωποκτονία, αφού εντοπίστηκε από αστυνομικούς να κινείται με το όχημά του σε έναν αυτοκινητόδρομο κατευθυνόμενος προς την Ουάσινγκτον.

«Πληροφορηθήκαμε σήμερα ότι το άτομο αυτό είχε πολλά πυρομαχικά και σκόπευε να βλάψει μεγάλο αριθμό ανθρώπων, όπως πιστεύουμε», σχολίασε ο κυβερνήτης. «Προφανώς δεν μπορούμε να μπούμε στο μυαλό του για να ανακαλύψουμε τι σκόπευε να κάνει όμως όλα δείχνουν ότι είχε κακές προθέσεις», συνέχισε.

Ο Φλάναγκαν χρησιμοποίησε ένα πιστόλι που είχε αγοράσει παράνομα για να σκοτώσει τους δύο πρώην συναδέλφους τους και να τραυματίσει μια γυναίκα, τη Βίκι Γκάρντνερ, που εκείνη την ώρα έδινε συνέντευξη στην Άλισον Πάρκερ. Στο αυτοκίνητό του βρέθηκε το πιστόλι, έξι γεμιστήρες, μια λίστα με πράγματα που είχε σημειώσει να κάνει -το περιεχόμενό της δεν αποκαλύφθηκε- καθώς και 17 επιστολές. Σε μια βαλίτσα βρέθηκαν επίσης τρεις πινακίδες κυκλοφορίας και μια περούκα.

Ο κυβερνήτης, που πρόσκειται στο Δημοκρατικό Κόμμα και έχει στην κατοχή του κυνηγετικά όπλα, τάχθηκε υπέρ της επέκτασης των «λογικών» ελέγχων των υποψήφιων αγοραστών όπλων. Οι έλεγχοι είναι υποχρεωτικοί στα καταστήματα, όχι όμως και για τις συναλλαγές που γίνονται σε εκθέσεις, μεταξύ ιδιωτών ή μέσω του διαδικτύου. «Αν πάτε σε μια έκθεση όπλων, σε ορισμένες υπάρχουν μεγάλα πανώ που γράφουν «ελάτε να αγοράσετε εδώ, δεν κάνουμε ελέγχους» αποκάλυψε ο κυβερνήτης.

Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα επιχείρησε ανεπιτυχώς να σκληρύνει το νόμο μετά τη σφαγή 20 παιδιών στο δημοτικό σχολείο Σάντι Χουκ του Κονέκτικατ, τον Δεκέμβριο του 2012. Τον περασμένο μήνα παραδέχτηκε ότι η αποτυχία του στο θέμα αυτό είναι η μεγαλύτερη απογοήτευση που αισθάνθηκε κατά τη διάρκεια της θητείας του.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.