Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

Στο πλευρό των προσφύγων ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Νοσηλευτικοί σταθμοί στήνονται σε Σάμο, Χίο και Κρήτη.

Συνεχίζει την υλοποίηση του έκτακτου σχεδίου δράσης για τους πρόσφυγες – μετανάστες ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός. Ειδικότερα, στη Σάμο ξεκίνησε η λειτουργία νοσηλευτικού σταθμού στο Λιμενικό Φυλάκιο, σε χώρο που παραχωρήθηκε από το Λιμενικό Ταμείο, καθώς επίσης και τη διανομή ανθρωπιστικού υλικού.

Ο νοσηλευτικός σταθμός έχει στελεχωθεί από 2 νοσηλεύτριες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, καθώς και από ομάδα εκπαιδευμένων εθελοντών νοσηλευτικής του τοπικού τμήματος του ΕΕΣ, με σκοπό την παροχή πρώτων βοηθειών, την ενημέρωση σε θέματα ατομικής υγιεινής όπως επίσης και τη ψυχοκοινωνική στήριξη των νεοεισερχομένων προσφύγων – μεταναστών.

Μέχρι στιγμής έχουν δοθεί πακέτα με είδη πρώτης ανάγκης σε 500 περίπου άτομα και έχουν παρασχεθεί πρώτες βοήθειες σε 49 άτομα, εκ των οποίων 4 αραπέμφθηκαν στο νοσοκομείο.

Εθελοντές του Τοπικού Τμήματος ΕΕΣ Σάμου, συνδράμουν στη διανομή του ανθρωπιστικού υλικού, το οποίο θα καλύψει συνολικά περίπου 2.000 πρόσφυγες – μετανάστες, και στόχος είναι το πρόγραμμα να επεκταθεί για περαιτέρω χρονικό διάστημα, καθώς η μεταναστευτική ροή θα συνεχιστεί και κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Στη Χίο ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός ξεκίνησε τη λειτουργία νοσηλευτικού σταθμού, σε οικίσκο στην ευρύτερη περιοχή του λιμεναρχείου, ο οποίος παραχωρήθηκε δωρεάν από την Περιφέρεια Β. Αιγαίου - καθώς και τη διανομή ανθρωπιστικού υλικού.

Ο νοσηλευτικός σταθμός έχει στελεχωθεί από 2 νοσηλεύτριες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, καθώς και από ομάδα εκπαιδευμένων εθελοντών νοσηλευτικής του Τοπικού Τμήματος ΕΕΣ.

Μέχρι στιγμής έχουν δοθεί πακέτα με είδη πρώτης ανάγκης σε 275 άτομα και έχουν παρασχεθεί πρώτες βοήθειες σε 36 άτομα, εκ των οποίων 4 παραπέμφθηκαν στο νοσοκομείο. Εθελοντές του Τοπικού Τμήματος ΕΕΣ Χίου συνδράμουν στη διανομή του ανθρωπιστικού υλικού, το οποίο θα καλύψει συνολικά περίπου 1.000 πρόσφυγες – μετανάστες.

Στην υποδοχή 240 προσφύγων και μεταναστών που έφτασαν στην Παλαιοχώρα Χανίων, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στις εγκαταστάσεις του κλειστού γυμναστηρίου της Παλιάς Ηλεκτρικής στα Χανιά, συνδράμει ο ΕΕΣ.

Με ευθύνη και έξοδα του τοπικού τμήματος του Ε.Ε.Σ. Χανίων, διανεμήθηκαν είδη ατομικής υγιεινής για τα μωρά και τις γυναίκες, γάλα σε σκόνη καθώς και ιματισμός και παιχνίδια στα μικρά παιδιά.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.