Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

Δωρεάν μαθήματα σε μαθητές λυκείου στη Θεσσαλονίκη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πληροφορίες και τηλέφωνα επικοινωνίας.

Με πρωτοβουλία της ομάδας εθελοντών «Ελλήνιον» εκπαιδευτικοί θα βρεθούν στο πλευρό των φοιτητών που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες και διεκδικούν την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, κάνοντας δωρεάν μαθήματα σε περίπου 200 μαθητές.

Οι εθελοντές της ομάδας ενώνουν τις δυνάμεις τους, όπως τονίζουν, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία για την ελληνική οικογένεια και τους μαθητές. Τα μαθήματα σε μαθητές της Β' και Γ' Λυκείου, αλλά και σε απόφοιτους που θέλουν να ξαναδώσουν εξετάσεις, θα γίνονται στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Ιερού Ναού Αγίου Φωτίου (απέναντι από το Ποσειδώνιο αθλητικό Κέντρο), που παραχώρησε ο πατέρας Θεοδόσιος.

«Θέλω να τονίσω ότι περιμένουμε τη στήριξη όλων των εκπαιδευτικών της πόλης μας σε μια προσπάθεια που ξεκινάμε, ώστε να μην αφήσουμε κανέναν μαθητή χωρίς την αναγκαία στήριξη για τη συνέχιση των σπουδών του στις ανώτερες βαθμίδες εκπαίδευσης. Μια ομάδα εθελοντών εκπαιδευτικών, με πολύχρονη διδακτική εμπειρία -κι αυτό πρέπει να το τονίσω- ξεκινά μια προσπάθεια στην οποία αρωγός μας είναι η Εκκλησία, καθώς ο Ιερός Ναός Αγίου Φωτίου προσφέρει το χώρο του φροντιστηρίου με όλον τον απαραίτητο εξοπλισμό. Ο εθελοντισμός στηρίζεται σε ανθρώπους με μεράκι που προσφέρουν ευσυνείδητα τη γνώση στους μαθητές και τις οικογένειές τους που μαστίζονται από την οικονομική κρίση. Γι' αυτό ζητάμε τη στήριξη όλων και κυρίως της ευαίσθητης εκπαιδευτικής κοινότητας της πόλης μας», τονίζει η πρόεδρος του «Ελλήνιον» και φιλόλογος Θεοδώρα Λειψιστινού.

Τη διετία 2013-2014 στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο είχε λειτουργήσει κοινωνικό φροντιστήριο, στο οποίο συμμετείχαν 150 μαθητές με 70% ποσοστό επιτυχίας στις πανελλήνιες εξετάσεις.

Τα μαθήματα που θα διδαχθούν οι μαθητές της Β' Λυκείου είναι: Αρχαία, Έκθεση, Αρχαία Ελληνικά, Μαθηματικά και Φυσική, ενώ οι μαθητές της Γ' Λυκείου θα έχουν τη δυνατότητα να βοηθηθούν στα Αρχαία Ελληνικά, Έκθεση, Λατινικά, Ιστορία, Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία, Βιολογία και Οικονομία.

Η αίθουσα που παραχωρείται είναι δυναμικότητας 200 ατόμων και η συμμετοχή των μαθητών στο φροντιστήριο θα γίνει ανάλογα με οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια.

Δηλώσεις-συμμετοχές για μαθητές αλλά και εκπαιδευτικούς εθελοντές μπορούν να υποβάλλονται στην κ. Λειψιστινού, στο τηλέφωνο 6937391991 αλλά και στον Κώστα Μελίδη, τηλέφωνο 6932318436.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.