Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

Παρελήφθη το δεύτερο παράκτιο περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Θα διατεθεί για κάλυψη επιχειρησιακών αναγκών.

Παρελήφθη σε σημερινή επίσημη τελετή στο υπουργείο Ναυτιλίας, το δεύτερο, από τα έξι συνολικά, παράκτιου περιπολικού σκάφους Θαλάσσιας Επιτήρησης του Λιμενικού Σώματος, που θα διατεθεί για κάλυψη επιχειρησιακών αναγκών.

Η εκδήλωση έγινε παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα, του γενικού γραμματέα του υπουργείου Ιωάννη Θεοτοκά και του αρχηγού του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, αντιναυάρχου Αθανάσιου Αθανασόπουλου.

Η συγκεκριμένη αγορά των έξι Παράκτιων Περιπολικών Σκαφών Θαλάσσιας Επιτήρησης συγχρηματοδοτήθηκε κατά 75% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Εξωτερικών Συνόρων και κατά 25% από εθνικούς πόρους, ενώ το συνολικό ποσό της ανέρχεται στα δεκατρία εκατομμύρια τριακόσιες ογδόντα επτά χιλιάδες και εννιακόσια ενενήντα οκτώ (13.387.998,00) ευρώ.

Τα Περιπολικά Σκάφη Θαλάσσιας Επιτήρησης διαθέτουν σύγχρονο ναυτιλιακό και τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό, φέρουν δύο πετρελαιοκινητήρες τετράχρονους νέας αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, ενώ το ολικό τους μήκος είναι 24,70μ. και το πλάτος τους 6,00μ.. Η μέγιστη ταχύτητα τους είναι 30 κόμβοι σε ήρεμη θάλασσα με το 100% του φόρτου.

Τα εν λόγω σκάφη, επίσης, έχουν τη δυνατότητα μεταφοράς 25 ατόμων, ενώ οι χώροι ενδιαιτήσεων δύνανται να φιλοξενήσουν πλήρωμα επτά άτομα.

Ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας στην ομιλία του ευχαρίστησε τα στελέχη του λιμενικού για τη δουλειά που κάνουν και για την υπηρεσία που εκτελούν και τους κάλεσε σε αυτήν την κρίσιμη περίοδο για τη χώρα, την Ευρώπη και για τον κόσμο όλο, να επιτελέσουν το ρόλο που η πολιτεία, οι ευρωπαϊκές συνθήκες, οι συμβάσεις και οι νόμοι του ελληνικού κράτους τους έχει αναθέσει αναφορικά με τη διαχείριση των πολύ μεγάλων μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών προς τη χώρα μας δια θαλάσσης και κυρίως προς τα νησιά του Αιγαίου.

Όσο περισσότερο επιτελείτε το ανθρωπιστικό σας έργο τόσο περισσότερο επιτελείτε το πατριωτικό σας καθήκον πρόσθεσε ο Θοδωρής Δρίτσας, ο οποίος ευχήθηκε το καινούργιο σκάφος να αναβαθμίσει τις πολύ σημαντικές και σπουδαίες δραστηριότητες του Λιμενικού Σώματος.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.