Τρίτη 18 Αυγούστου 2015

«Δείξτε μας τα σημεία που έχουν θαφτεί οι άνθρωποι μας»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Έκκληση των συγγενών των Ελληνοκυπρίων αγνοουμένων στο Μουσταφά Ακιντζί.

Έκκληση προς τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, να δείξει στη πράξη το ανθρώπινο πρόσωπό του και να συμβάλει ώστε ο τουρκικός στρατός να ενημερώσει για τα σημεία ταφής των Ελληνοκυπρίων αγνοουμένων, απηύθυνε ο εκτελεστικός γραμματέας της Επιτροπής Συγγενών Αγνοουμένων, Νίκος Θεοδοσίου.

Ο κ. Θεοδοσίου, εξέφρασε τους φόβους της Επιτροπής, ότι κάποιοι συγγενείς δεν θα μάθουν ποτέ την τύχη των δικών τους ανθρπώπων, εξ αιτίας του χρόνου που περνά, και ζήτησε την παρέμβαση του κ. Ακιντζί, δεδομένου ότι η εκσκαφή διεξάγετ6αι σε λεγόμενη στρατιωτική ζώνη που τελεί υπό τον έλεγχο του τουρκικού στρατού.

Σύμφωνα με τον εκτελεστικό γραμματέα της Επιτροπής Συγγενών Αγνοούμένων, μέχρι τώρα μόνον το 30% των οικογενειών έχει παραλάβει τα οστά των ανθρώπων τους και μόνο μια στις δέκα εκσκαφές για αναζήτηση λειψάνων είναι επιτυχής. Υπάρχει ωστόσο αισιοδοξία, ότι στην εκσκαφή που άρχισε στον Τράχωνα (κατεχόμενο προάστιο της Λευκωσίας) θα υπάρξει επιτυχία, δεδομένου ότι διενεργείται ύστερα από πληροφορίες που έδωσε άτομο που φέρεται να κατείχε στοιχεία για το σημείο όπου τάφηκαν μέχρι και 45 Ελληνοκύπριοι, που σκοτώθηκαν κατά τις πρώτες ημέρες της τουρκικής εισβολής.

Σημειώνεται επίσης, πως με βάση τουρκικό έγγραφο που είχε κατατεθεί στο Συμβούλιο της Ευρώπης και αναφερόταν σε 200 σκοτωμένους που είχαν περισυλλεχθεί, έχουν μέχρι στιγμής γίνει 11 προσπάθειες χωρίς αποτέλεσμα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.