Τρίτη 18 Αυγούστου 2015

Εκτίμηση των ζημιών από τις βροχές ζητάει ο δήμος Ηρακλείου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μεγάλες καταστροφές κυρίως σε ελιές και αμπέλια.
Την άμεση εκτίμηση των ζημιών που προκλήθηκαν από τις τελευταίες βροχοπτώσεις στους αμπελώνες του Ηρακλείου, καθώς και την ενίσχυση του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛΓΑ) με το απαιτούμενο προσωπικό προκειμένου να μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες των αγροτών, ζητά ο δήμος Ηρακλείου.

Σχετική επιστολή απέστειλε ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμού, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Διαφάνειας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Πέτρος Ινιωτάκης, τόσο προς τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελο Αποστόλου όσο και προς τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Νικόλαο Στουπή.

«Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η χαλαζόπτωση και οι βροχοπτώσεις έπληξαν κυρίως κεντρικά και νότια τμήματα του Ν. Ηρακλείου και έχουν ζημιώσει ως επί το πλείστον καλλιέργειες με ελιές, αμπέλια και υπαίθρια κηπευτικά» επισημαίνει ο αντιδήμαρχος. Παράλληλα τονίζει ότι οι περιοχές της ζώνης Δαφνών με κρασιά ΠΟΠ, αλλά και οι επαρχίες Μαλεβιζίου και Τεμένους, παραδοσιακά αμπελουργικές περιοχές, έχουν πληγεί σε μεγάλο βαθμό.

Προσθέτει επίσης ότι σε περίοδο οικονομικής κρίσης, όπως αυτή που διανύουμε, η μείωση του αγροτικού εισοδήματος αλλά και του συμπληρωματικού εισοδήματος των μη κατά κύριο επάγγελμα αγροτών θα έχει επίπτωση σε όλη την οικονομική ζωή του δήμου Ηρακλείου.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο «για όλους τους παραπάνω λόγους ζητάμε να προσέλθει ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ στον δήμο Ηρακλείου και γενικότερα στο Νομό Ηρακλείου, ώστε να έχει καλύτερη εικόνα για τις προκληθείσες ζημιές, να πραγματοποιηθεί άμεση εκτίμηση και να επιλυθεί το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού του τοπικού ΕΛΓΑ, το οποίο όπως μαθαίνουμε δεν μπορεί να ανταποκριθεί στον μεγάλο όγκο των αιτήσεων των αμπελοκαλλιεργητών και άλλων αγροτών».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.