Σάββατο 15 Αυγούστου 2015

Επιθεώρηση σε τράπεζα για παρατυπίες στη διαχείριση προθεσμιακών καταθέσεων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η όλη υπόθεση έχει προκαλέσει θόρυβο στους τραπεζικούς υπαλλήλους στη Ρόδο.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το τελευταίο διάστημα επιθεώρηση από ελεγκτές σε κεντρική τράπεζα της Ρόδου για τη διαπίστωση τυχόν τελέσεως αξιόποινων πράξεων από διευθυντικό στέλεχος.

Η έρευνα των επιθεωρητών, σύμφωνα με τις πληροφορίες, αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός της εβδομάδος, ενώ η όλη υπόθεση έχει προκαλέσει θόρυβο στους κόλπους του δικαστικού μεγάρου αλλά και μεταξύ τραπεζικών υπαλλήλων, αφού ο τραπεζικός υπάλληλος είναι υπεράνω πάσης υποψίας και έχει στο παρελθόν συνδράμει σε έρευνες για τον κολασμό συνεργατών του, που είχαν στήσει παρατράπεζα, σε άλλη τράπεζα.

Οι πρώτες πληροφορίες της Δημοκρατικής αναφέρουν ότι ο τραπεζικός υπάλληλος χορήγησε σε ηλικιωμένη κυρία, με οικονομική επιφάνεια, ένα αντίγραφο προθεσμιακής κατάθεσης, που προσομοιάζει του γνήσιου, το οποίο χορηγεί η τράπεζα, με το οποίο δήθεν θα της εξασφάλιζε επιτόκιο της τάξεως του 6%, πολύ πάνω δηλαδή από το νομίμως χορηγούμενο από τα επενδυτικά προγράμματα του πιστωτικού ιδρύματος.

Σκοπός του, σύμφωνα με τα όσα κυκλοφορούν, ήταν να μην προχωρήσει η ηλικιωμένη σε ρευστοποίηση της προθεσμιακής κατάθεσης και να παραμείνουν τα χρήματα επενδεδυμένα στην τράπεζα, προκειμένου να μην πληγεί η ρευστότητα της.

Η τακτική, που ακολουθήθηκε ωστόσο, φέρεται να γύρισε «μπούμερανγκ». Φέρεται να έχει διαπιστωθεί ότι έγιναν αναλήψεις από προθεσμιακές καταθέσεις για να καλυφθεί η υπόθεση με νομιμοφάνεια και να βρίσκεται πλέον υπό εξέταση για υπεξαίρεση.

Σημειώνεται ότι το τοπίο στην αγορά των προθεσμιακών καταθέσεων μετά την επιβολή περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων έχει αλλάξει δραματικά.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.