Σάββατο 15 Αυγούστου 2015

Αλεξιάδης: Όποιος δεν δηλώσει στο κράτος τι έχει, το έχασε, θα κατασχεθεί

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η διαδικασία που θα ακολουθήσει το υπουργείο Οικονομικών.

«Όποιος δεν το δηλώσει το έχασε». Το μήνυμα αυτό στέλνει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης σε όλους όσοι το επόμενο διάστημα... ξεχάσουν να συμπεριλάβουν στο νέο περιουσιολόγιο ακίνητα, αυτοκίνητα, σκάφη, πισίνες και άλλα περιουσιακά στοιχεία που βρίσκονται στην Ελλάδα ή το εξωτερικό.

Όπως αναφέρει σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής για πρώτη φορά το υπουργείο θα είναι σε θέση να γνωρίζει με ακρίβεια ενός ευρώ την περιουσία των πολιτών.

«Ξεκινάει άμεσα η διαδικασία του περιουσιολογίου. Σε μεγάλο βαθμό το Δημόσιο έχει εικόνα για τα περιουσιακά στοιχεία του πολίτη. Όταν ολοκληρωθεί δεν θα μπορεί κάποιος να δικαιολογήσει χρήματα που δεν θα τα έχει δηλώσει. Θα δώσουμε μια ευκαιρία στους πολίτες να εμφανίσουν τα χρήματα τους διότι αν δεν το κάνουν και εντοπιστούν στη συνέχεια, θα υπάρχουν αυστηρότατες φορολογικές και ποινικές κυρώσεις», αναφέρει.

Σύμφωνα με το σχέδιο το υπουργείο Οικονομικών θα στείλει mail σε όλους τους πολίτες, σε όλα τα ΑΦΜ με όλα τα στοιχεία από το Κτηματολόγιο, τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών συστημάτων, τις τράπεζες, τη ΔΕΗ.

Σε αυτό θα καταγράφεται η περιουσία και το υπουργείο θα καλεί τους πολίτες να δηλώνουν οτιδήποτε επιπλέον διαθέτουν.

Στο ερώτημα αν ο Γιάννης Βαρουφάκης έχει ευθύνες για όσα βρήκε ο ίδιος στο υπουργείο λέει «πολύ καλή ερώτηση, ας πάμε στην επόμενη», ενώ για τον ΕΝΦΙΑ επιβεβαιώνει ότι δεν θα υπάρξουν δραστικές αλλαγές και ότι όποιες αλλαγές θα γίνουν το 2016.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.