Σάββατο 15 Αυγούστου 2015

Η ατμοσφαιρική ρύπανση σκοτώνει τέσσερις χιλιάδες ανθρώπους την ημέρα στην Κίνα!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Νέα έρευνα αποτυπώνει το μέγεθος του προβλήματος.

Τη σοβαρότητα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην Κίνα και τις επιπτώσεις της στον πληθυσμό καταγράφει νέα έρευνα, σύμφωνα με την οποία τέσσερις χιλιάδες άνθρωποι την ημέρα χάνουν εξαιτίας της ρύπανσης τη ζωή τους και σε αυτήν οφείλεται ένας στους έξι πρόωρους θανάτους στην πολυπληθέστερη χώρα στον κόσμο.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Berkeley υπολόγισαν πως περίπου 1,6 εκατομμύρια Κινέζοι πεθαίνουν κάθε χρόνο από ασθένειες που συνδέονται με την καρδιά, τους πνεύμονες και από εγκεφαλικά που συνδέονται με τον επικίνδυνα μολυσμένο αέρα.

Παλαιότερες μελέτες προσδιόριζαν τους νεκρούς από την ατμοσφαιρική ρύπανση από ένα έως δύο εκατομμύρια αλλά αυτή είναι η πρώτη μελέτη που χρησιμοποιεί για τους υπολογισμούς της τα τελευταία στοιχεία για τη ρύπανση της ατμόσφαιρας.

Η έρευνα, που θα δημοσιευτεί στην επιθεώρηση PLOS One, επιρρίπτει ευθύνες στις εκπομπές από την καύση άνθρακα, τόσο για την παραγωγή ηλεκτρισμού όσο για τη θέρμανση των σπιτιών.

Ο επικεφαλής των ερευνητών Robert Rohde εξήγησε πως το 38% των Κινέζων ζουν σε περιοχές όπου η ατμόσφαιρα χαρακτηρίζεται μακροπρόθεσμα ανθυγιεινή. «Είναι ένα πολύ μεγάλο ποσοστό», τόνισε, «το χειρότερο κομμάτι καταγράφεται βορειοδυτικά του Πεκίνου».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.