Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

Στο «κόκκινο» το Ρέθυμνο υπό τον φόβο των πυρκαγιών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στη κατηγορία 4 αύριο όλη τη μέρα ο Νομός – Απαγόρευση κυκλοφορίας στα δάση.

Δελτίο πρόβλεψης κινδύνου Πυρκαγιάς, για αύριο Τρίτη 25/08/2015, εξέδωσε η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης στο οποίο διευκρινίζεται πως η πιθανότητα εκδήλωσης πυρκαγιάς θεωρείται πολύ υψηλή με βαθμό επικινδυνότητας 4.

Σύμφωνα με το δελτίο, αναμένεται να επικρατήσουν ισχυροί άνεμοι και αυξημένες θερμοκρασίες, οπότε η διάδοση μιας πυρκαγιάς, εφόσον αυτή εκδηλωθεί, θα είναι πάρα πολύ γρήγορη.

Καθ' όλο το 24ωρο της αυριανής ημέρας απαγορεύεται η κυκλοφορίας πεζών εκδρομέων και οχημάτων στις παρακάτω περιοχές: Δήμος Ρεθύμνου: περιαστικά δάση Ευληγιά, Αγίου Ιωάννη και Προφ. Ηλία, Δήμος Αγίου Βασιλείου: Περιαστικά Δάση Κισσού, Αγκουσελιανών και Αγ.Ιωάννου, καθώς και στην περιοχή Πρέβελη, που περιλαμβάνει την λίμνη Πρέβελη εκτός του αμμώδους τμήματος της παραλίας, καθώς και τις αναδασωτέες εκτάσεις δυτικά της λίμνης. Επίσης στο φαράγγι Μαργαριτών του Δήμου Μυλοποτάμου

Στους πολίτες και εκδρομείς συνιστάται, να αποφεύγουν οποιαδήποτε ενέργεια που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά, να ειδοποιούν άμεσα την Πυροσβεστική στο τηλέφωνο 199 όταν εντοπίσουν καπνό ή φωτιά, όπως επίσης, αν βρεθούν σε χώρο πυρκαγιάς και δεν μπορούν να βοηθήσουν κατά το αρχικό στάδιο, να απομακρυνθούν άμεσα από το χώρο για τη δική τους ασφάλεια, αλλά και για να διευκολύνουν στο έργο της κατάσβεσης.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.