Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

Η κλιματική αλλαγή απειλεί τις πολικές αρκούδες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Έκθεση προειδοποιεί για την ανάγκη αναστροφής της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Υπό κίνδυνο εξαφάνισης βρίσκονται οι πολικές αρκούδες και πολλά ακόμη είδη του ζωικού και φυτικού βασιλείου, εάν οι άνθρωποι δεν κάνουν κάτι για να αντιστρέψουν την υπερθέρμανση του πλανήτη, αναφέρει με κατηγορηματικό τρόπο μια έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα η κυβέρνηση των ΗΠΑ.

«Το πιο σημαντικό βήμα για τη διατήρηση των πολικών αρκούδων, είναι η αποφασιστική δράση για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής» αναφέρεται στο σχέδιο ανάκαμψης της αμερικανικής υπηρεσίας αλιευμάτων και άγριας ζωής, η οποία είχε εντάξει τις πολικές αρκούδες στα απειλούμενα είδη, ήδη από το 2008.

«Αν δε ληφθούν μέτρα και δεν προχωρήσουμε σε δράσεις που θα αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά την πρωταρχική αιτία της μείωσης των θαλάσσιων πάγων, θεωρείται απίθανο οι πολικές αρκούδες να μπορέσουν να ανακάμψουν».

Η ανάσχεση της υπερθέρμανσης και των συνεπειών της στον Αρκτικό Κύκλο απαιτούν παγκόσμια δέσμευση, σχολίασε η Jenifer Kohout από την αμερικανική υπηρεσία, όπως αναφέρει η MailOnline.

«Εν τω μεταξύ, η υπηρεσία αλιευμάτων και άγριας ζωής και οι συνεργάτες της έχουν ταχθεί στο να κάνουν ό,τι περνά από τον έλεγχό τους, για να προσφέρουν στις αρκούδες μια ευκαιρία να επιβιώσουν, ενώ αναμένουμε την παγκόσμια δράση» είπε ακόμη κατά τη διάρκεια μιας τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες.

Οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου συμβάλλουν στην παγκόσμια υπερθέρμανση, η οποία ευθύνεται για τη μείωση του θαλάσσιου πάγου στον Αρκτικό Κύκλο. Οι πολικές αρκούδες χρησιμοποιούν το θαλάσσιο πάγο για την αναζήτηση τροφής και την αναπαραγωγή τους.

Σύμφωνα με στοιχεία του Γραφείου Ναυτικών Ερευνών, τα τελευταία οκτώ χρόνια έχουν καταγραφεί τα χαμηλότερα επίπεδα καλοκαιρινού θαλάσσιου πάγου.

Ο παγκόσμιος πληθυσμός πολικών αρκούδων εκτιμάται ανάμεσα στις 20.000-25.000 ζώα, τα οποία ζουν σε πέντε αρκτικά έθνη. Η Αλάσκα είναι η μοναδική αμερικανική πολιτεία, όπου ζει το ξεχωριστό αυτό είδος αρκούδας.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.