Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

Συμμορία πέταξε 12χρονο από γέφυρα στη Γουατεμάλα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αρνήθηκε να σκοτώσει, όπως του ζητούσαν.

Πολύ νωρίς και πολύ άδικα έφυγε από τη ζωή ο 12χρονος Angel Ariel Escalante Perez από τη Γουατεμάλα, τον οποίο μέλη συμμορίας πέταξαν από γέφυρα επειδή αρνήθηκε να σκοτώσει έναν άγνωστο.

Το άτυχο αγόρι επέστρεφε στο σπίτι του από το σχολείο κι έπεσε στην ενέδρα που του είχαν στήσει οι κακοποιοί. Του έδωσαν ένα όπλο και του ζήτησαν είτε να σκοτώσει έναν οδηγό λεωφορείου είτε να σκοτωθεί ο ίδιος.

Καθώς οδηγός λεωφορείου ήταν και ο πατέρας του, Luis Escalante, το αγόρι προτίμησε να αρνηθεί να κάνει φόνο και να χάσει τη δική του ζωή.

Τότε, σύμφωνα με τη βρετανική Mirror, η συμμορία του έδωσε την επιλογή είτε να τον κόψουν κομμάτια με ματσέτες είτε να τον πετάξουν από μια γέφυρα.

Το αγόρι επέλεξε το δεύτερο και έτσι οι κακοποιοί τον πέταξαν από τη γέφυρα Incienso στην Πόλη της Γουατεμάλας.

Παρότι έπεσε από ύψος 135 μέτρων, ο 12χρονος επέζησε επειδή ανέκοψε την πτώση του η πυκνή βλάστηση. Η ίδια βλάστηση που τον έσωσε όμως τον καταδίκασε καθώς «χάθηκε» μέσα της επί 72 κρίσιμες ώρες, σοβαρά τραυματισμένος, κι ενώ ο πατέρας και η οικογένειά του τον αναζητούσαν απεγνωσμένα.

Τελικά εντοπίστηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου ο μικρός μαχητής πάλεψε επί 15 ημέρες για να κρατηθεί στη ζωή αλλά δεν τα κατάφερε.

Οι γιατροί έδωσαν τη δική τους μάχη για να κρατήσουν το γενναίο αγόρι στη ζωή αλλά ο 12χρονος υπέκυψε στα τραύματά του. Ανακοίνωσαν δε πως αν είχε εντοπιστεί νωρίτερα ίσως και να τα κατάφερνε αλλά ύστερα από 72 ώρες δεν μπορούσαν να γίνουν πολλά.

Ο Edgar Guerra, ακτιβιστής για τα ανθρώπινα δικαιώματα, τονίζει πως τέτοια φαινόμενα καταγράφονται όλο και πιο συχνά με ανήλικα παιδιά που καλούνται να σκοτώσουν. Σύμφωνα με τον ίδιο είναι πιθανό αυτό να συμβαίνει επειδή η συμμορία ήθελε να αποφύγει τις κατηγορίες για τη δολοφονία σε περίπτωση που συλλαμβανόταν.

Παιδιά να στρατολογούνται από το οργανωμένο έγκλημα είναι σύνηθες στις συμμορίες της Λατινικής Αμερικής. Λόγω της έλλειψης εκπαίδευσης, του φτωχού οικογενειακού περιβάλλοντος και της ικανότητας να περνούν ναρκωτικά ή όπλα χωρίς να γίνονται αντιληπτά, πολλά ανήλικα παιδιά έχουν γίνει μέλη εγκληματικών οργανώσεων χωρίς να έχουν πολλές δυνατότητες να αρνηθούν…

 





Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.