Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

Τι είπε ο Δημήτρης Μάρδας για το «κούρεμα» των καταθέσεων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Το θέμα δεν το έχουμε συζητήσει εκεί που θα έπρεπε να το έχουμε συζητήσει».
«Δεν ξέρω τι έχουν στο μυαλό τους οι τράπεζες και η Ε.Ε.» απάντησε ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 όταν ρωτήθηκε αν θα ζητηθεί από καταθέτες και ομολογιούχους να δώσουν χρήματα για τη διάσωση των τραπεζών.

«Υπάρχει και μια οδηγία της Ε.Ε. που προβλέπει κάποια πράγματα» σημείωσε ο κ. Μάρδας και συμπλήρωσε πως: «Αυτό το θέμα δεν το έχουμε συζητήσει εκεί που θα έπρεπε να το έχουμε συζητήσει δηλαδή στα αρμόδια όργανα. Υπάρχουν πολλές λύσεις για να λυθούν τα προβλήματα και δεν είναι η μόνη λύση για να αποκατασταθεί η ρευστότητα». Όσες φορές ρωτήθηκε ο κ. Μάρδας απέφυγε να απαντήσει ευθέως.

Τα έσοδα του κράτους παρά τους περιορισμούς στην κίνηση κεφαλαίων πάνε καλά είπε μεταξύ άλλων.

Για το άνοιγμα των τραπεζών ανέφερε: «Δουλέψαμε και χθες αυτό το θέμα. Είχαμε σκοπό να εκδώσουμε μια νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου αλλά λόγω των εξελίξεων θεωρήσαμε σκόπιμο να επεκτείνουμε το παλαιό καθεστώς. Από την Πέμπτη θα εκδοθεί νέα ΠΝΠ όπου έχουν προβλεφθεί νέες υπηρεσίες που θα παρέχονται εκ μερους των τραπεζών. Το σύστημα θα ομαλοποιηθεί σταδιακά. Δεν γίνεται από την μια ημέρα στην άλλη. Το πιο απλό που μπορούμε να πούμε είναι ότι η κατάσταση είναι δύσκολη και πρωτόγνωρη. Δεν μπορούμε προς το παρόν να λύσουμε το θέμα με τους συνταξιούχους που έχουν πάρει λιγότερα χρήματα από τους υπόλοιπους πολίτες».

«Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι κάνουμε για να πληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας. Τα έσοδα δεν μειώθηκαν στον βαθμό που περιμέναμε λόγω των ηλεκτρονικών συναλλαγών. Εμείς επιδιώκουμε να πληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας στον χρόνο που πρέπει. Συμφώνα με τα δεδομένα που έχουμε έως σήμερα θα πληρώσουμε κανονικά», σημείωσε.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.