Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

Πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας για απόρους

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο δήμος Τρικκαίων υλοποιεί το πρόγραμμα ΣΤΗΡΙ-ΖΩ.
Ο Δήμος Τρικκαίων, μετά τις πέντε Κοινωνικές Δομές στο παλιό Νοσοκομείο και τις δράσεις των δωρεάν Δομών στη εκπαίδευση, αρχίζει την υλοποίηση του προγράμματος ΣΤΗΡΙ-ΖΩ.

Πρόκειται για την εφαρμογή στον νομό Τρικάλων του προγράμματος «Επισιτιστική και Βασική Υλική Συνδρομή για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD)». Υλοποιείται βάσει κανονισμού της ΕΕ (ΕΕ 223/2014/11-4- 2014), που δημιούργησε το «Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους». Αυτό το Ταμείο, όπως γίνεται γνωστό από τη δημοτική αρχή, εξειδικεύει και στον νομό Τρικάλων δράσεις και βοήθειες σε άπορους και σε μέλη ομάδων που αντιμετωπίζουν φτώχεια. Βασικός στόχος, είναι η εναρμόνιση με την ευρωπαϊκή στρατηγική «Ευρώπη 2020», για τη μείωση του αριθμού των ατόμων που διατρέχουν κίνδυνο φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού κατά τουλάχιστον 20 εκατομμύρια, συμπληρώνοντας παράλληλα τις δράσεις των διαρθρωτικών ταμείων.

Στον νομό Τρικάλων, αφορά 23 φορείς, οι οποίοι, με επικεφαλής τον Δήμο Τρικκαίων, θα διανέμουν ή θα αποδέχονται για τα μέλη τους τρόφιμα (μακράς διαρκείας και φρέσκα καθώς και ειδικά τρόφιμα για βρέφη). Όπως και βασικές Υλικές Στερήσεις (ρουχισμός για παιδιά και ενήλικες -κυρίως άστεγους- είδη καθαρισμού και προσωπικής υγιεινής, παιδικά είδη/βιβλία, παιχνίδια, βρεφικός εξοπλισμός κλπ). Πλέον, ο Δήμος καλεί όλους όσοι δυνητικά μπορούν να είναι δικαιούχοι να υποβάλλουν αιτήσεις.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.