Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

Το βίντεο που το Facebook αρνήθηκε να κατεβάσει

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οργή για την κακομεταχείριση βρέφους που χαρακτηρίστηκε «baby yoga» - Δείτε το βίντεο.

Οργανώσεις για τα δικαιώματα των παιδιών στη Βρετανία ζήτησαν να ληφθεί δράση κατά της παιδικής κακοποίησης μετά την προβολή του παρακάτω βίντεο στο Facebook και την άρνηση της εταιρείας να το κατεβάσει παρά τις καταγγελίες για κακομεταχείριση του εικονιζόμενου βρέφους.

Το βίντεο δείχνει ένα «τρομοκρατημένο μωρό που κλαίει με λυγμούς» στα χέρια μιας γυναίκας που το κρατά από το κεφάλι, το κουνάει πέρα- δώθε και το βουτάει σε έναν κουβά με νερό. Σύμφωνα με το facebook πρόκειται για «γιόγκα για μωρά».

Η οργάνωση NSPCC κάλεσε την κυβέρνηση της Βρετανίας να διαχειριστεί την κατάσταση αυτή στο διαδίκτυο φτιάχνοντας μια Αρχή που θα μπορούσε να αναγκάσει τις ιστοσελίδες να προστατεύουν την online προβολή των παιδιών.

«Είναι ώρα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να αποδεχθούν τις ευθύνες τους για το περιεχόμενο που φιλοξενούν», έγραψε εκπρόσωπος της οργάνωσης στους αρμόδιους υπουργούς.

«Είναι ένα από τα πιο νοσηρά βίντεο που έχω δει. Ήταν βασανιστήριο», σχολίασε η Lurleen Hilliard από την οργάνωση κατά της κακοποίησης Nolonger Victims.

Ωστόσο το Facebook απάντησε στην εφημερίδα Mirror πως «το βίντεο αυτό, που δείχνει μια μορφή γιόγκα για μωρά, δεν παραβαίνει τους κανονισμούς μας».

Το μωρό φαίνεται να τινάζεται δεξιά- αριστερά στα χέρια μιας γυναίκας- το πρόσωπο της οποίας δεν φαίνεται ενώ κλαίει. Κάποια στιγμή η γυναίκα το βουτά σε ένα κουβά με νερό και το γυρνά γύρω γύρω με το κεφάλι του να πηγαίνει δεξιά- αριστερά. Σε κάποια φάση το πιάνει από τα πόδια και το κρατά γυρισμένο ανάποδα και μετά το κουνάει κρατώντας το από τα μάγουλα- το μωρό σωπαίνει.

Το βίντεο πιστεύεται πως προέρχεται από την Ινδονησία.

Δείτε το βίντεο




Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.