Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2015

Ακόμα να δει εκλογική αποζημίωση η ΠΟΕ-ΟΤΑ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στην αναμονή 30.000 υπάλληλοι.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ ζητά από το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης την καταβολή της εκλογικής αποζημίωσης στους υπαλλήλους των δήμων που εργάστηκαν στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, αλλά και στις περσινές ευρωεκλογές και περιφερειακές εκλογές.

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, παρά το ότι το ποσό για τους δημοτικούς υπαλλήλους ήταν δυσανάλογα μικρό σε σχέση με τις αποζημιώσεις που έλαβαν άλλοι εργαζόμενοι, δεν υπάρχει καμιά πρωτοβουλία για την επίλυση του προβλήματος.

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θέμης Μπαλασόπουλος, ο αριθμός των υπαλλήλων που αναμένει την εκλογική αποζημίωση φτάνει τις 30.000. Πολλοί υπάλληλοι δεν μπορούν να λάβουν την αποζημίωση διότι παρακρατούνται αποδοχές τους εξαιτίας χρεών του δήμου στον οποίο εργάζονται. Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που εκδόθηκε στις 14 Ιανουαρίου 2015 προβλεπόταν ότι δεν δύνανται να παρακρατούνται αποδοχές εργαζομένων για χρέη του φορέα στον οποίο απασχολούνται, αλλά δεν κυρώθηκε από τη Βουλή έως τις 14 Απριλίου, όπως προβλέπει το Σύνταγμα.

«Αυτό έχει ως αποτέλεσμα όχι μόνο να μην δίνεται λύση στην καταβολή της εκλογικής αποζημίωσης όσων εργάστηκαν το Μάιο του 2014 αλλά να δημιουργείται νέο αδιέξοδο σε όσους εργαζόμενους εργάστηκαν στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 και ο δήμος τους δεν έχει φορολογική ενημερότητα», τονίζεται στην ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.