Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

Ο Πύργος πρωταθλητής στην ανακύκλωση στην Πελοπόννησο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μετά τους χιλιάδες τόνους σκουπιδιών ήρθε η περιβαλλοντική συνείδηση.

Η τραγωδία των σκουπιδιών που βίωσαν έντονα έως και πριν μερικές εβδομάδες οι κάτοικοι του δήμου Πύργου, έδωσε το έναυσμα για την αλλαγή νοοτροπίας στην διαχείριση των σκουπιδιών από τους πολίτες. Το ποσοστό της ανακύκλωσης για το μήνα Μάιο άγγιξε το 20% επί των αστικών στερεών αποβλήτων και χάρισε στο δήμο Πύργου την πρώτη θέση στην Πελοπόννησο και μια από τις κορυφαίες στην Ελλάδα. Αυτό αποκάλυψε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος για την ανακύκλωση, Διονύσης Μπέλτσος, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες, όπως αναφέρει το ilialive.gr.

Μεταξύ άλλων σχολίασε πως ο δήμος Πύργου έχει συντονιστεί με το νέο εθνικό σχεδιασμό για τα απορρίμματα και κάθε μήνα θα ενημερώνει τους πολίτες για την πορεία της ανακύκλωσης στο δήμο και τις ενέργειες που προγραμματίζονται.

Παράλληλα, ο αντιδήμαρχος τόνισε πως ο δήμος Πύργου έχει συντονιστεί με το νέο εθνικό σχεδιασμό για τα απορρίμματα και κάθε μήνα θα ενημερώνει τους πολίτες για την πορεία της ανακύκλωσης στο δήμο και τις ενέργειες που προγραμματίζονται. Τον Μάιο με βάση τα ζυγολόγια από το εργοστάσιο ανακύκλωσης στην Πάτρα, ο δήμος Πύργου μετέφερε 147,22 τόνους ποσότητα ρεκόρ για τα δεδομένα της πόλης. Αν συνυπολογίσουμε τους 26 τόνους ανακύκλωσης ζωικών υποπροϊόντων, 30 τόνους ανακύκλωσης γυαλιού και 2,1 τόνοι ανακύκλωσης ηλεκτρικών συσκευών, το σύνολο είναι 205 τόνοι ανακυκλώσιμων προϊόντων που αντιστοιχεί σε ποσοστό περίπου 20% επί των παραγόμενων αστικών στερεών αποβλήτων.

«Οι δημότες του Πύργου κατάφεραν μέσα σε αντίξοες συνθήκες και με ελλείψεις από την πλευρά της δημοτικής αρχής στην ανακύκλωση, έφτασαν το υψηλότερο ποσοστό στην Πελοπόννησο και σε ένα από τα υψηλότερα σε όλη την Ελλάδα. Αυτό προήλθε είτε από την χαοτική κατάσταση των σκουπιδιών, είτε από την καμπάνια ανακύκλωσης, είτε πάλι από την αλλαγή νοοτροπίας των πολιτών. Αυτή τη στιγμή έχουμε πετύχει κάτι πολύ σημαντικό. Δεν είμαστε ο Πύργος, η πόλη των σκουπιδιών, αλλά η πόλη προς μίμηση, όπως ανέφερε και το ΔΣ Τρίπολης αλλά και η Πάτρα» είπε ο κ. Μπέλτσος.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.