Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

Χόκινγκ: Θα σκεφτόμουν την αυτοκτονία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δε θέλει να γίνει βάρος ο σπουδαίος αστροφυσικός.

Ο καθηγητής αστροφυσικής, Στίβεν Χόκινγκ, ένας από τους εξυπνότερους ανθρώπους του πλανήτη, δήλωσε ότι θα σκεφτόταν ακόμη και την υποβοηθούμενη αυτοκτονία, σε περίπτωση που ένιωθε ότι γινόταν βάρος στους αγαπημένους του.

Ο πολυβραβευμένος επιστήμονας, ο οποίος είναι παράλυτος εξαιτίας ασθένειας που χτυπάει το νευρικό σύστημα, είναι φανατικός υποστηρικτής του δικαιώματος των ανθρώπων στο θάνατο.

Ο 73χρονος καθηγητής αστροφυσικής παραδέχτηκε ότι θα το έκανε κι ο ίδιος, σε περίπτωση που θα πονούσε πολύ.

Χόκινγκ: Θα σκεφτόμουν την αυτοκτονία

Όπως είπε ότι να αρνηθεί κανείς σε ασθενή, στο τελευταίο στάδιο μίας αρρώστιας, το δικαίωμα να πεθάνει, είναι η «απόλυτη αναξιοπρέπεια».

Σε συνέντευξη που έδωσε σε τηλεοπτική εκπομπή, είπε ότι «θα σκεφτόμουν την υποβοηθούμενη αυτοκτονία μόνο αν πονούσα πάρα πολύ και ένιωθα ότι δεν μπορούσα πια να συνεισφέρω και είχα απλώς γίνει βάρος για τους γύρω μου».

Παρόλα αυτά εξήγησε ότι δεν έχει κανέναν ακόμη σκοπό να αποχωρήσει από αυτόν τον κόσμο λέγοντας «κάηκα αν είναι να πεθάνω πριν καταφέρω να εξηγήσω το μεγαλύτερο μέρος του σύμπαντος».

Ο καθηγητής Χόκινγκ πάσχει από μία σπάνια ασθένεια του νευρικού συστήματος που με το πέρασμα των δεκαετιών τον έχει παραλύσει σταδιακά. Συχνά δηλώνει ότι του έλειψε που δεν μπορούσε να παίξει με τα παιδιά του όταν ήταν μικρά, ενώ έχει πει ότι η ασθένειά του τον έχει κάνει να νιώσει πολύ απομονωμένος. Όπως εξήγησε, συχνά οι άνθρωποι φοβούνται να τον πλησιάσουν, λόγω της κατάστασής του ή φοβούνται να του μιλήσουν περιμένοντας να γράψει μία απάντηση.

«Είμαι ντροπαλός και κουρασμένος κάποιες φορές. Δυσκολεύομαι να μιλήσω σε ανθρώπους που δε γνωρίζω», είπε ο καθηγητής.

Στην εκπομπή μίλησε και για τις δυσκολίες του να είναι γονιός και να υποφέρεις από αυτή την ασθένεια. Εκτός του ότι δεν μπορούσε να παίξει με τα παιδιά του, πολλά είναι ακόμη τα πράγματα που δεν μπορούσε να κάνει. Ούτε καν να κολυμπήσει μαζί τους.

Η εκπομπή με ολόκληρη τη συνέντευξη του Στήβεν Χόκινγκ θα μεταδοθεί από το BBC στις 15 Ιουνίου και σε αυτή θα συμμετέχουν και τα 2 παιδιά του, η 45χρονη Λούσι και ο 36χρονος Τιμ, καθώς και πολλοί φοιτητές του σπουδαίου αστροφυσικού, από το Cambridge.

Όταν διαγνώστηκε στα 21 του με την ασθένεια Lou Gehrig, οι γιατροί του έδιναν 2 χρόνια ζωής, ενώ μόνο το 5% των ανθρώπων με αυτή την αρρώστια ζουν πάνω από μία δεκαετία μετά τη διάγνωση. Ο Στήβεν Χόκινγκ είναι σήμερα 73 χρονών!


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.