Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

Κινητοποίηση ασφαλιστών έξω από την ΤτΕ στις 10 Ιουνίου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Διαμαρτυρία για την «αθέμιτη πρακτική στην προώθηση ασφαλιστικών προγραμμάτων».

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των αθέμιτων πρακτικών των τραπεζών στην πώληση ασφαλιστικών προϊόντων οργανώνεται από την ΕΑΔΕ (την Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ελλάδος) στις 10 Ιουνίου, στις 12:00 το μεσημέρι, στην οδό Αμερικής 3, έξω από τα γραφεία της Τράπεζας της Ελλάδος.

«Κάθε κανάλι Διαμεσολάβησης οφείλει να τηρεί τους ίδιους κανόνες, όχι μόνο λόγω νομοθετικής και εποπτικής επιταγής, αλλά ως απόδειξη στοιχειώδους σεβασμού στα κατοχυρωμένα δικαιώματα των ασφαλισμένων. Τα τραπεζικά ιδρύματα, έχοντας νόμιμο δικαίωμα, ασκούν ασφαλιστική διαμεσολάβηση παράλληλα με το κύριο έργο τους. Είναι, όμως, δυστυχώς γνωστό, ότι επί σειρά ετών και σε πλήθος περιστατικών, καταστρατηγούν, τόσο το νομικό και εποπτικό πλαίσιο, όσο και τις βασικές αρχές του υγιούς ανταγωνισμού. Οι φορείς της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης αλλά και τα αρμόδια επιμελητήρια έχουν πολλές φορές καταδικάσει τις συγκεκριμένες πρακτικές, οι οποίες δυσφημούν την ασφαλιστική βιομηχανία, και προσβάλλουν το θεσμό της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης. Σε δύσκολες στιγμές, τόσο για τους δανειολήπτες ιδιώτες όσο και για τους επαγγελματίες που χρειάζονται χρηματοδότηση, οι εκβιαστικές πρακτικές των τραπεζών, στερούν την δυνατότητα ανεύρεσης λύσης, είτε φθηνότερου κόστους, είτε πληρέστερης κάλυψης, και βέβαια τους αφήνουν έκθετους κατά την στιγμή της επέλευσης του ασφαλιστικού κινδύνου. Οι παραστάσεις μας και οι διαμαρτυρίες μας, τόσο στον Επόπτη όσο και στην πολιτεία, δεν είχαν μέχρι σήμερα το προσδοκώμενο αποτέλεσμα ενώ η εγκύκλιος που, μετά τις συντονισμένες και συνεχείς παρεμβάσεις μας, εξεδόθη από την ΤτΕ, συστηματικά καταστρατηγείται. Πλέον είναι δεδομένη η ανεξέλεγκτη αύξηση των περιστατικών καταστρατήγησης», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ένωσης.

Ο κλάδος ζητάει την άμεση παρέμβαση του υπουργείου Οικονομίας Υποδομών Ναυτιλίας και Τουρισμού, της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Καταναλωτή, του Τραπεζικού Διαμεσολαβητή, του Συνηγόρου του Καταναλωτή, της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών, της Ομοσπονδίας των Ασφαλιστικών Υπαλλήλων, των Ενώσεων Καταναλωτών, και της Δικαιοσύνης, προκειμένου να σταματήσει κάθε παράνομη, καταχρηστική και αθέμιτη πρακτική στην προώθηση ασφαλιστικών προγραμμάτων. Παράλληλα ζητάει να αναπτυχθούν πρωτοβουλίες για την ορθή ενημέρωση του καταναλωτή για τα δικαιώματά του.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.