Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

Ψηφιακή επίσκεψη στο Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας-Θράκης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πρόσβαση σε χιλιάδες εκθέματα μέσω smartphones και tablets δίνει το μουσείο.

Ψηφιακή πρόσβαση σε πλήθος εκθεμάτων προσφέρει το Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας-Θράκης (ΛΕΜΜ-Θ), μετά την ολοκλήρωση της ψηφιοποίησης των συλλογών του και της δημιουργίας εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Ανοιχτή και απομακρυσμένη πρόσβαση σε περισσότερα από 17.000 μουσειακά αντικείμενα, 12.000 φωτογραφίες, χιλιάδες έγγραφα και σχέδια και εκατοντάδες βίντεο με έρευνες και συνεντεύξεις

Οι επισκέπτες της ανανεωμένης ιστοσελίδας του μουσείου www.lemmth.gr, εντός των επόμενων ημερών θα έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν εικονικά στις αίθουσες του μουσείου, να δουν τις μόνιμες και περιοδικές εκθέσεις του, να εξερευνήσουν το οπτικοακουστικό υλικό, να παίξουν εκπαιδευτικά παιχνίδια και να συμμετάσχουν σε εικονικά εργαστήρια.

Στόχος είναι η ενίσχυση της εξωστρέφειας και διάχυσης του πολιτιστικού περιεχομένου του μουσείου προς την κοινωνία, τόσο σε εθνικό, όσο και διεθνές επίπεδο, δηλαδή οι ψηφιακοί επισκέπτες να γίνουν... πραγματικοί. Στο μουσείο, μέσω εφαρμογής γραμμωτού κώδικα (QR code reader app) για smartphones και tablets που «τρέχουν» Android, θα έχουν στη διάθεσή τους και έναν προσωπικό ξεναγό και αναλυτικές πληροφορίες για κάθε έκθεμα του μουσείου.








Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.