Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2015

Υποθήκη τα ακίνητα όσων χρωστούν στα ταμεία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τι προβλέπει άρθρο σε σχέδιο νόμου του υπουργείου Εργασίας.

Να εγγράφουν υποθήκες σε περιουσιακά στοιχεία οφειλέτη μπορούν τα ασφαλιστικά ταμεία, ακόμη και μετά τη συμμόρφωση του οφειλέτη σε ρύθμιση οφειλών προβλέπει το άρθρο 17 του σχεδίου νόμου που δόθηκε σε διαβούλευση, από το υπουργείο Εργασίας και κατά κύριο λόγο αφορά στη λειτουργία των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας.

Σύμφωνα με το άρθρο, οι Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης διατηρούν το δικαίωμα και μετά τη συμμόρφωση του οφειλέτη στη ρύθμιση τμηματικής καταβολής που του χορηγήθηκε:

α) να εγγράφουν υποθήκες σε περιουσιακά στοιχεία του οφειλέτη, των συνυπόχρεων προσώπων ή των εγγυητών, εφόσον η οφειλή δεν είναι ασφαλισμένη,

β) να μην χορηγούν αποδεικτικό ενημερότητας για μεταβίβαση ακινήτου ή σύσταση εμπραγμάτου δικαιώματος επ' αυτού, εφόσον η οφειλή δεν είναι ασφαλισμένη.

γ) να προβαίνουν σε συμψηφισμό των χρηματικών απαιτήσεων του οφειλέτη κατά του φορέα και μέχρι του ύψους των οφειλών, κατά τις διατάξεις του άρθρου 83 του K.E.Δ.E.. Στην περίπτωση αυτή τα ποσά των χρηματικών απαιτήσεων του οφειλέτη συμψηφίζονται με τις τελευταίες δόσεις της ρύθμισης, όπως αυτές ορίζονται στην απόφαση του αρμόδιου οργάνου του ασφαλιστικού φορέα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.