Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

ΕΣΑμεΑ: Εκδήλωση στον ΟΗΕ για τα ΑμεΑ με συμμετοχή της Ελλάδας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δελτίο Τύπου 09.06.2015


Αρ. Πρωτ.: 1626

Σήμερα Τρίτη 9 Ιουνίου πραγματοποιείται η εκδήλωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ευρωπαϊκού Φόρυμ ΑμεΑ (EDF) στην έδρα του ΟΗΕ στις 20.15 ώρα Ελλάδας, με τίτλο «Αντιμετώπιση δίχως αποκλεισμούς φυσικών καταστροφών, ανθρωπιστικής κρίσης και ένοπλων συρράξεων: από το Sendai και πέρα», στο περιθώριο της 8ης Συνόδου της Διάσκεψης των Συμβαλλόμενων Κρατών της Σύμβασης του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία. Το θέμα του φετινού συνεδρίου είναι: «Ένταξη των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία στην ατζέντα για την Ανάπτυξη μετά το 2015». Στην παράλληλη εκδήλωση προεδρεύει ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ και του EDF Ιωάννης Βαρδακαστάνης.

Αυτή η παράλληλη εκδήλωση έχει ως στόχο να προσφέρει μια επισκόπηση της συνεργασίας μεταξύ της ΕΕ και των κρατών μελών της στον τομέα της μείωσης του κινδύνου καταστροφών χωρίς αποκλεισμούς, από πολιτική σκοπιά. Θα δοθούν παραδείγματα πρακτικών εργαλείων και παρεμβάσεων στον τομέα. Θα επισημανθεί ο ρόλος των ατόμων με αναπηρία σε όλα τα επίπεδα, στην πολιτική, όσο και στην εφαρμογή.

Θα μιλήσουν: από την Παγκόσμια Οργάνωση για την Αναπηρία η πρόεδρος Maryanne Diamond, «Επισκόπηση της διεθνούς συγκυρίας και δράσεις μετά το Σεντάι», η αναπληρώτρια επικεφαλής της Μονάδας για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Inmaculada Placencia, «Η ανταπόκριση της ΕΕ σε καταστροφές και κρίσεις χωρίς αποκλεισμούς για τα άτομα με αναπηρία», ο αρχηγός της Υπηρεσίας Πυρόσβεσης και Διάσωσης της Λετονίας Oskars Abolins «Τα κράτη μέλη της ΕΕ εργάζονται για μια διαχείριση των καταστροφών στο πλαίσιο της Προεδρίας της ΕΕ της Λετονίας χωρίς αποκλεισμούς», η διευθύντρια του EDF Catherine Naughton, «Ο ρόλος των οργανώσεων των ατόμων με αναπηρία στην αντιμετώπιση δίχως αποκλεισμούς φυσικών καταστροφών, ανθρωπιστικής κρίσης και ένοπλων» και η Valerie Scherrer από το CBM «Μια πρακτική περίπτωση: η διάσταση της αναπηρία στο σεισμό του Νεπάλ».

Η εκδήλωση, όπως και όλες οι επίσημες συναντήσεις της Συνόδου, θα προβληθεί ζωντανά από την ιστοσελίδα των Ηνωμένων Εθνών http://webtv.un.org/meetings-events/

Παράλληλα σήμερα ο κ. Βαρδακαστάνης θα έχει συναντήσεις με τον μόνιμο αντιπρόσωπο της Πολωνίας στον ΟΗΕ και με τον πρόεδρο της Αφρικανικής Οργάνωσης ΑμεΑ (ADF) Bob Ransom. Εχθές ο κ. Βαρδακαστάνης είχε επίσημες συναντήσεις με τον επίτροπο για τα ανθρώπινα δικαιώματα των ΑμεΑ της Νέας Ζηλανδίας, τον γενικό γραμματέα της Ομοσπονδίας ΑμεΑ Βραζιλίας και τη μόνιμη αντιπρόσωπο στον ΟΗΕ της Γαλλίας.
Το δελτίο Τύπου σε μορφή MS Word 2013 (136.93 KB)


Πηγή: http://www.esamea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.