Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Αφήνουν με 17,14 ευρώ την ημέρα τους συνταξιούχους

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πώς θα πληρωθούν όσοι δεν έχουν κάρτα.

Ένα μεγάλο σοκ περίμενε εκατομμύρια συνταξιούχους που ανέμεναν και ακόμη αναμένουν έξω από τις κλειστές τράπεζες για να πάρουν τη σύνταξή τους.

Στη χθεσινή σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών υπό τον υπουργό Οικονομικών στην οποία συμμετείχαν οι εκπρόσωποι των πέντε μεγαλύτερων πιστωτικών ιδρυμάτων της χώρας, σε διαρκή συνεννόηση με την Τράπεζα της Ελλάδος, αποφασίστηκε ότι θα πάρουν μόνο 120 ευρώ για αυτή την εβδομάδα, δηλαδή κάπου στα 17 ευρώ την ημέρα.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση από την Τετάρτη 1 Ιουλίου, και για τρεις συναπτές μέρες, δηλαδή μέχρι την Παρασκευή θα ανοίξουν περί τα 1000 τραπεζικά καταστήματα σε όλη την χώρα για να εξυπηρετήσουν τους συνταξιούχους που δεν διαθέτουν κάρτες ανάληψης ή χρεωστικές κάρτες και οι οποίοι θα δύνανται να αποσύρουν έως 120 ευρώ μετρητά μία φορά μόνον κατά την διάρκεια της εβδομάδας τούτης.

Παράλληλα, οι τράπεζες δεσμεύονται να εκδώσουν άμεσα χρεωστικές κάρτες ώστε οι συνταξιούχοι να μπορούν να συναλλάσσονται κανονικά σε σημεία πώλησης που δέχονται χρεωστικές κάρτες καθώς και να κάνουν τις προβλεπόμενες αναλήψεις των 60 ευρώ ημερησίως.

Ο κατάλογος των τραπεζικών καταστημάτων που θα ανοίξουν την Τετάρτη θα δημοσιοποιηθεί αργότερα σήμερα.

Τέλος, το υπουργείο Οικονομικών λέει στην ανακοίνωση ότι: «θυμίζει σε όλους τους καταθέτες ότι οι καταθέσεις τους σε ευρώ είναι ασφαλείς πριν και μετά το δημοψήφισμα».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.