Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Πώς ο δημιουργός του συναρμολογούμενου αεροπλάνου ξεπέρασε τη γραφειοκρατία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η χώρα δεν του έδινε άδεια για δοκιμαστική πτήση!

Χωρίς να είναι ναυπηγός, αλλά αστυνομικός, ο Γιώργος Ηλιόπουλος από τη Φλώρινα κατασκεύασε ένα συναρμολογούμενο αεροπλάνο, το οποίο εντυπωσίασε μέχρι και τη NASA!

«Πιστέψτε με κουραστικά πάρα πολύ. Έχω βάλει στη σειρά πολλά θαύματα μαζί για να το τελειώσω. Όταν το πετάω, σβήνουν όλα όσα πέρασα», δηλώνει ο ίδιος, μιλώντας στην κάμερα του Mega.

Μιλώντας για το αεροσκάφος «Άρχων 1», ο Γιώργος Ηλιόπουλους, εξηγεί: «Μοιάζει με μαχητικό, αλλά δεν είναι τέτοιο. Ανήκει στην κατηγορία των ελαφρών αεροσκαφών. Είναι μόνο για αναψυχή».

Ενδιαφέρον για το «Άρχων 1» έχουν δείξει εταιρείες από την Αμερική, επιστήμονες από τη NASA, αλλά και αγοραστές από όλον τον κόσμο.

Ωστόσο, ο Γιώργος Ηλιόπουλους περιγράφει πως βρήκε εμπόδιο στο δρόμο του… την αθάνατη ελληνική γραφειοκρατία! Η χώρα δεν του έδινε άδεια για δοκιμαστική πτήση, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να απευθυνθεί στην Ιταλία.

«Το νηολόγιο στην Ιταλία κόστισε 450 ευρώ κι αυτό είναι όλο», εξηγεί. «Στην Ελλάδα έχει τεκμήριο 23.000 ευρώ και η διαδικασία είναι λίγο περίπλοκη».

Δείτε το βίντεο...




Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.