Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Αυτός είναι ο Έλληνας που σχεδίασε το αναμνηστικό 2ευρω

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το αναμνηστικό κέρμα των 2 ευρώ που κέρδισε τον διαγωνισμό, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του εορτασμού της συμπλήρωσης 30 ετών από την καθιέρωση της σημαίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τα δώδεκα αστέρια, είναι του Έλληνα Γεώργιου Σταματόπουλου.



Το 2ευρω του κ. Σταματόπουλου κέρδισε το 30% των ψήφων και αναμένεται να κυκλοφορήσει το δεύτερο μισό του 2015.





Ερμηνεύοντας το σχέδιό του, ο Γιώργος Σταματόπουλος ανέφερε ότι συμβολίζει τους λαούς της Ευρώπης, την ευρωπαϊκή σημαία και την κοινή πορεία του ευρωπαϊκού λαού στην κουλτούρα και τον πολιτισμό.



«Η σημαία αποτελεί ενωτικό σύμβολο για ανθρώπους και πολιτισμούς που συμμερίζονται οράματα και ιδέες για ένα καλύτερο μέλλον. Το σχέδιο απεικονίζει δώδεκα άστρα που σχηματίζουν ανθρώπινες μορφές γύρω από τη γέννηση μιας νέας Ευρώπης» τόνισε.

Ο Γεώργος Σταματόπουλος είναι γλύπτης κι εργάζεται στην Τράπεζα της Ελλάδος, ενώ πολλές είναι οι επαγγελματικές του συνεργασίες και διακρίσεις. Μάλιστα, είναι ο άνθρωπος που σχεδίασε την Ελληνική όψη των κερμάτων ευρώ, αλλά και το 2011 σχεδίασε την αναμνηστική σειρά για τα Special Olympics.

Ο κ. Σταματόπουλος είχε σχεδιάσει και το αναμνηστικό κέρμα των 2 ευρώ, το οποίο εξέδωσαν όλα τα κράτη μέλη της ευρωζώνης για τον εορτασμό των 10 ετών από την Οικονομική και Νομισματική Ένωση (ΟΝΕ).


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.