Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Συμφιλιωτική διαδικασία για τους εργαζόμενους του «Πεντελικόν»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Συνάντηση για το θέμα στο υπουργείο Εργασίας.

Την προβλεπόμενη από το νόμο συμφιλιωτική διαδικασία που αφορά στους εργαζόμενους της ξενοδοχειακής μονάδας «Πεντελικόν» εκκίνησε σήμερα το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, μετά από σχετικό αίτημα του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων και συναφών επαγγελμάτων Ν. Αττικής.

Το υπουργείο Εργασίας επέμεινε στη διατήρηση των τυπικών χαρακτηριστικών της διαδικασίας της τριμερούς διαβούλευσης, προκειμένου να διασφαλίσει την εγκυρότητά της και την υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων. Τελικά, η τριμερής συνάντηση δεν πραγματοποιήθηκε, λόγω της μη προσέλευσης του αγοραστή του ακινήτου, στο οποίο λειτουργούσε, μέχρι το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας, η ξενοδοχειακή μονάδα.

Αντιπροσωπεία του Συνδικάτου και το σύνολο των εργαζομένων που συγκεντρώθηκαν έγιναν δεκτοί από εκπροσώπους της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου σε μια δίωρης διάρκειας συνάντηση όπου συζητήθηκαν διεξοδικά η κατάσταση των εργαζομένων, τα αιτήματά τους και οι δυνατότητες παρέμβασης του υπουργείου.

Το υπουργείο Εργασίας δεσμεύτηκε να βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τους εργαζόμενους, προκειμένου να συμβάλει στην τήρηση της εργατικής νομοθεσίας και στην επίλυση των προβλημάτων που έχουν ανακύψει από τη διακοπή της λειτουργίας του ξενοδοχείου.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.