Σάββατο 9 Μαΐου 2015

Αποστόλου: Έχουμε συγκεκριμένο σχέδιο για τον αγροτικό χώρο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Εργαλείο για την οικονομική ανασυγκρότηση της χώρας ο πρωτογενής τομέας».

Συζήτηση με τους τοπικούς φορείς της αυτοδιοίκησης του πρωτογενούς τομέα και τους παραγωγούς στο Πνευματικό Κέντρο Νέας Βύσσας είχε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός παραγωγικής ανασυγκρότησης, Βαγγέλης Αποστόλου.

Όπως ανέφερε ο κ. Αποστόλου, «οι ώρες που περνάμε είναι δύσκολες. Έχει κόστος το να δώσουμε στην ελληνική κοινωνία τη δυνατότητα να σηκώσει ψηλά το κεφάλι. Είναι δύσκολο αλλά να είστε σίγουροι ότι θα τα καταφέρουμε. Σας χρειαζόμαστε και σας έχουμε δίπλα μας. Ο πρωτογενής τομέας μπορεί να αποτελέσει εργαλείο για την οικονομική ανασυγκρότηση της χώρας και εμείς έχουμε σχέδιο»..

Ο αναπληρωτής υπουργός συνέχισε λέγοντας πως «ο πρωτογενής τομέας μπορεί να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Έχουμε συγκεκριμένο σχέδιο για τον αγροτικό χώρο που κυρίως κατευθύνεται προς την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας με την επαναφορά των παραδοσιακών προϊόντων, αυτών με τα οποία η χώρα μας έχει γίνει γνωστή και ανταγωνιστική σε όλο τον πλανήτη και το δεύτερο κομμάτι της μεγάλης μάχης που θα δώσουμε είναι η στήριξη της κτηνοτροφίας και της ζωικής παραγωγής».

Ο κ. Αποστόλου επανέλαβε τη δέσμευση του υπουργείου για μη φορολόγηση των αγροτικών επιδοτήσεων και αποζημιώσεων για τα ποσά από 1 ευρώ έως 12.000, αναφέρθηκε στη δημιουργία νέου θεσμικού πλαισίου για τους συνεταιρισμούς το οποίο θα δοθεί για διαβούλευση στο τέλος Μαΐου, στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του αγροτικού χώρου και στη συνετή διαχείριση των πόρων του υπουργείου.

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι των τοπικών φορέων και των αγροτών έθεσαν με σαφήνεια τα θέματα που μαστίζουν τον αγροτικό τομέα στον ακριτικό νομό, με εμφανή τη διάθεση συνεννόησης και συνεργασίας. Κύριο αίτημα είναι η θωράκιση του νομού ώστε να σταματήσει η καταστροφή των καλλιεργειών από της πλημμύρες. Επί τάπητος τέθηκαν το θέμα της ρευστότητας που αντιμετωπίζει ο κλάδος, το υψηλό κόστος παραγωγής και οι πολύ χαμηλές τιμές πώλησης των προϊόντων τους, η τροποποίηση στον κανονισμό του ΕΛΓΑ ώστε να καλύπτεται το σύνολο των παραγωγών, η πληρωμή των βιολογικών που εκκρεμεί από το 2012, η διευθέτηση των κόκκινων δανείων, η αναστολή πληρωμών, το πάγωμα στις εισφορές στον ΟΓΑ και ΕΛΓΑ για τους πλημμυροπαθείς Εβρίτες αγρότες.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους ο αναπληρωτής υπουργός παραγωγικής ανασυγκρότησης Βαγγέλης Αποστόλου και ο υφυπουργός Παναγιώτης Σγουρίδης επισκέφθηκαν και τευτλοκαλλιέργειες ενώ συνοδευόταν από τη βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Έβρου Νατάσα Γκαρά και τον αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.