Σάββατο 9 Μαΐου 2015

«Άνθρωποι-σημαίες», το νέο τρεντ στο ίντερνετ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η αρχαιοελληνική καλλισθενική αγωγή κατακτά το διαδίκτυο- Δείτε τις φωτογραφίες.

Ο 32χρονος Dave Jackson, επαγγελματίας παίκτης του ράγκμπι φαίνεται πως είναι ο άνθρωπος που εισήγαγε στη Βρετανία τη νέα διαδικτυακή τάση των «ανθρώπων- σημαιών» ή «human flag», που εξαπλώνεται γοργά στις ΗΠΑ.

Για να μπορέσει κανείς να φωτογραφηθεί ως «ανθρώπινη σημαία» θα πρέπει να είναι πολύ γυμνασμένος ώστε να μπορέσει να κρατήσει το σώμα του οριζοντιωμένο, στηριζόμενος σε ένα στατικό αντικείμενο, όπως ένα στύλο.

Οι λάτρεις του fitness στην Αμερική το καταφέρνουν και γεμίζουν τα social media με τις φωτογραφίες τους.
Έτσι, το «Human Flag» χαιρετίζεται ως η νέα «τρέλα» στο ίντερνετ μετά από άλλες αντίστοιχες όπως το Ice-Bucket Challenge.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, ο Dave προπονήθηκε για τρεις μήνες για την επίτευξη της συγκεκριμένης κίνησης, στο πλαίσιο της καλλισθενικής άσκησης, και πλέον μπορεί να σταθεί ως «σημαία» για δέκα δευτερόλεπτα. Για να μην πάει ο κόπος του χαμένος φρόντισε να γεμίσει τα social media με τις φωτογραφίες του άλλοτε από την Ίμπιζα, άλλοτε από την Αυστραλία κι άλλοτε από την πατρίδα του, το Νότιγχαμ.

«Υπάρχουν άνθρωποι που κάνουν τις σημαίες εδώ και χρόνια αλλά τώρα δόθηκε όνομα στην όλη κατάσταση, οι φωτογραφίες δείχνουν ωραίες κι έτσι η τάση αυτή απογειώθηκε», λέει ο Jackson. «Μου πήρε τρεις μήνες να τελειοποιήσω τη στάση. Ωστόσο ο πρώτος άνθρωπος που εγώ προπόνησα τα κατάφερε μόλις σε έξι εβδομάδες. Μπορώ να κρατιέμαι σε στάση σημαίας για δέκα δεύτερα, ώστε να βγει η εκάστοτε φωτογραφία. Αλλά το παγκόσμιο ρεκόρ ξεπερνά το ενάμιση λεπτό».

Σε έρευνα σε 4.000 επαγγελματίες αθλητές στην Αμερική, οι περισσότεροι ανέφεραν την καλλισθενική άσκηση ως την αγαπημένη τους προπόνηση για το 2015.

Η καλλισθενική αγωγή ή Calisthenics, εμπνευσμένη από την γυμναστική των αρχαίων Ελλήνων πολεμιστών και αθλητών, είναι ένα σύστημα προπόνησης κατά βάση αναερόβιο το οποίο περιλαμβάνει ποικιλία κινήσεων, συχνά ρυθμικών και συγχρονισμένων με βασική αντίσταση το ίδιο το σωματικό βάρος και χρησιμοποιώντας ελάχιστο ή καθόλου εξοπλισμό.

Δείτε τις φωτογραφίες




















Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.