Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Ψεκασμοί για τα κουνούπια σε διάφορες περιοχές

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Επί ποδός για... ψεκασμούς για τα κουνούπια στη Μακεδονία

Ελλοχεύει ο κίνδυνος εξάπλωσης ασθενειών.

Σε θέση μάχης για την καταπολέμηση των κουνουπιών βρίσκεται η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς η όχληση ήδη είναι μεγάλη σε πολλές περιοχές, ενώ ελλοχεύει ο κίνδυνος εξάπλωσης ασθενειών.

Οι ψεκασμοί, όπως αναφέρει το makthes.gr πρόκειται να αρχίσουν το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου, νωρίτερα από κάθε άλλη φορά, ωστόσο οι επιστήμονες εμφανίζονται καθησυχαστικοί, υποστηρίζοντας ότι παρά τις έντονες βροχοπτώσεις του χειμώνα και της άνοιξης, οι πληθυσμοί των κουνουπιών είναι μικροί και όχι ικανοί να δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα στη δημόσια υγεία.

Διευκρινίζουν ακόμη ότι τα κουνούπια που προκαλούν όχληση όλο αυτό το διάστημα είναι χειμερινά είδη και στο εξής δεν μπορούν να επιβιώσουν λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, ενώ σημειώνουν ότι τα μεγάλα προβλήματα πιθανόν να ανακύψουν από δω και στο εξής, καθώς οι πληθυσμοί που ευδοκιμούν το καλοκαίρι αυξάνονται από τον Ιούνιο.

Η διοίκηση της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας υποστηρίζει ότι φέτος το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών αρχίζει εγκαίρως και θα αποτελέσει ασπίδα προστασίας για τη δημόσια υγεία.

Οι ψεκασμοί θα γίνουν από έδαφος και αέρα, ενώ το πρόγραμμα θα αρχίσει ταυτόχρονα σε όλες τις περιφερειακές ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας.

-------------

Ψεκασμοί για τα κουνούπια στα Τρίκαλα

Ελήφθησαν όλα τα μέτρα προφύλαξης για ανθρώπους και ζώα.

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Τοπική Κοινότητα Ζάρκου, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων κ. Χρήστου Μιχαλάκη, ψεκασμός σε εστίες αναπαραγωγής των κουνουπιών, μετά από σχετική απόφαση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού προς όλες τις Περιφερειακές Ενότητες.

Η υλοποίηση αυτού του προγράμματος, όπως αναφέρθηκε, γίνεται πράξη από την Διεύθυνση Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, τους Δήμους και τους προέδρους τον Τοπικών Κοινοτήτων.

Η εφαρμογή των φαρμάκων έγινε με εκνέφωση εδάφους με σύγχρονους εκνεφωτές κοντά στις εστίες αναπαραγωγής των κουνουπιών και με σκευάσματα εγκεκριμένα από το ΥΠΑΤ λαμβάνοντας όλα τα μέτρα προφύλαξης των ανθρώπων, του οικοσυστήματος, των οικόσιτων και παραγωγικών ζώων και του περιβάλλοντος από εξειδικευμένο και άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό.

Σε δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης τόνισε, πως σήμερα βρεθήκαμε στην Τοπική Κοινότητα Ζάρκου όπου συνεχίζουμε τον ψεκασμό σε εστίες κουνουπιών και σε περιοχές όπου υπάρχουν στάσιμα νερά, περιοχές που μας έχουν υποδείξει οι αρμόδιες υπηρεσίες και οι Δήμοι της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr και http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.