Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Καταγγελία για θανατώσεις σκύλων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μεγάλο πρόβλημα έχει προκύψει από τη συγκέντρωση αδέσποτων σκυλιών στον Δήμο Οιχαλίας στη Μεσσηνία, με περιστατικά θανάτωσης ζώων αλλά και επιθέσεις σε πολίτες να πλήττουν τα χωριά Οιχαλία και Μερώπη.

Σύμφωνα με καταγγελία πολίτη στο enikos.gr, το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν θανατωθεί περισσότερα από 10 σκυλιά στα δύο χωριά, τα οποία βρίσκονται το ένα δίπλα στο άλλο.

Ο Πρόεδρος του χωριού Οιχαλία, Θεόδωρος Αλεξόπουλος, υποστηρίζει πως στο χωριό έχουν θανατωθεί περίπου 10 σκυλιά, ενώ υποστηρίζει πως στον δήμο ο αριθμός των αδέσποτων που έχουν θανατωθεί είναι πολύ μεγαλύτερος, καθώς πολλοί ιδιώτες από τη γύρω περιοχή εγκαταλείπουν τα σκυλιά τους στον νέο δρόμο που οδηγεί στο χωριό. «Ο Δήμος δεν έχει κάνει τίποτα. Παλαιότερα είχα απευθυνθεί στον Δήμο για να γίνει κάτι, αλλά δεν είχε γίνει τίποτα. Τώρα, γνωρίζω ότι δημιουργήθηκε επιτροπή για να διαχειριστεί το όλο ζήτημα» υποστήριξε ο κ. Αλεξόπουλος και συμπλήρωσε «Σαν πρόεδρος του χωριού θα προσπαθήσω να μην ξαναγίνει παρόμοιο περιστατικό. Θα καλέσω τον Φιλοζωικό Όμιλο Καλαμάτας για να τα περισυλλέξει».

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Οιχαλίας, Γιάννης Ηλιόπουλος, επιβεβαίωσε ότι ο δήμος γνωρίζει την κατάσταση και θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, «Σαν δήμος έχουμε κάνει μία σύσταση επιτροπής σε συνεργασία με τον δήμο Καλαμάτας και θα διαθέσουμε κάποια χρήματα για τη συγκέντρωση των αδέσποτων».

Τηλεφωνική καταγγελία δέχθηκε χθες και ο Φιλοζωικός Όμιλος Καλαμάτας, στον οποίο όμως δεν υπάρχει διαθέσιμος χώρος για τη φιλοξενία των αδέσποτων σκύλων.

Ωστόσο, ο δήμαρχος Οιχαλίας, Αριστείδης Σταθόπουλος, από την πλευρά του, κάνει λόγο για καταγγελία πολίτη για επίθεση που δέχθηκε από αδέσποτα κι όχι για θανάτωση μεγάλου αριθμού ζώων. «Δεν γνωρίζουμε αν θανατώθηκαν σκυλιά, δεν έχει γίνει τέτοια καταγγελία. Εμείς ενημερωθήκαμε ότι χθες στο χωριό Μερώπη, ήταν συγκεντρωμένα 5- 10 αδέσποτα κι ένας πολίτης πέρασε από το σημείο και δέχθηκε επίθεση από τα σκυλιά. Μετά κάποιος τους έριξε φόλα, με αποτέλεσμα να θανατωθεί ένα σκυλί κι όχι 10» υποστήριξε, ενώ τόνισε πως «Εμείς δεν είχαμε καμία ενημέρωση στο παρελθόν για το αν υπάρχει πρόβλημα με αδέσποτα ζώα στο χωριό Οιχαλία».

Επίσης, υποστήριξε πως δεν είναι τόσο έντονο το πρόβλημα, λέγοντας: «Είναι υπερβολικός ο αριθμός των αδέσποτων που αναφέρουν». Ο κ. Σταθόπουλος, ωστόσο, τόνισε πως αν και ο δήμος έχει οικονομική δυσχέρεια έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες για την άμεση περίθαλψη των ζώων, «Έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες, σε λίγες μέρες θα γίνει η συγκέντρωση των σκυλιών, όπου κτηνίατρος θα τους κάνει τα απαραίτητα εμβόλια, θα γίνει στείρωση και θα τους τοποθετηθεί τσιπ».

Όμως, όπως σημείωσε ο δήμαρχος τα σκυλιά θα αφεθούν ξανά ελεύθερα στους δόμους, καθώς, αν και έχει επικοινωνήσει με τον Φιλοζωικό Όμιλο Καλαμάτας, δεν υπάρχει ο απαραίτητος χώρος για τη φιλοξενία τους.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.