Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Τα κοπλιμέντα που κάθε σύντροφος θέλει να ακούει

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δεν Είναι Τόσο Δύσκολο! Ξεκινήστε την ημέρα σας λέγοντας στον/τη σύντροφό σας κάτι καλό. Σιγουρευτείτε ότι κάνετε κομπλιμέντα στον/στη σύζυγό σας τουλάχιστον μια φορά την ημέρα και ότι αυτό που λέτε είναι αληθινό και από την καρδιά σας. Ανατρέξτε στο κοινό παρελθόν σας: τι ωραία πράγματα σας ‘δένουν’; Τι όμορφες αναμνήσεις έχετε μαζί; Βρείτε μικρά ή μεγάλα στοιχεία του χαρακτήρα του/της συντρόφου, επεισόδια της ζωής σας τα οποία μπορείτε να σχολιάσετε και που δεν έχετε αναφερθεί σε αυτά παλαιότερα.

Επίδραση των Κομπλιμέντων στη Σχέση και στο Γάμο: Όταν προσφέρετε ειλικρινή ενθάρρυνση και κομπλιμέντα στον/στη σύζυγό σας, μπορείτε να καταφέρετε πολλά πράγματα.

· Η αυτοπεποίθηση του/της συντρόφου σας αυξάνεται.
· Η δική σας αξία αυξάνεται.
· Η σχέση και η φιλία μεταξύ σας ενδυναμώνεται.

Η Διαφορά Μεταξύ της Κολακείας και του Κομπλιμέντου


Είναι σημαντικό τα κομπλιμέντα σας να είναι πραγματικά και ειλικρινή. Όταν δεν συμβαίνει αυτό, τα σχόλιά σας μετατρέπονται σε κολακείες, που είναι ψεύτικοι και ανειλικρινείς έπαινοι. Το άλλο άτομο μπορεί να αντιληφθεί ότι το κολακεύετε χειριστικά, για να πετύχετε κάτι, οπότε την βλέπει αρνητικά και απομακρύνεται.

Το πιο σημαντικό στοιχείο του ρομαντικού πάθους και για τους δύο συζύγους είναι να νιώθουν μοναδικοί. Όχι μόνο θέλουν να νιώθουν σεξουαλικά ελκυστικοί στους συντρόφους τους, αλλά θέλουν ακόμα να γνωρίζουν ότι ο άλλος τους εκτιμά. Τα κομπλιμέντα είναι καλά, τόσο για να δίνει κάποιος όσο και για να τα λαμβάνει.

Ο Mark Twain είπε κάποτε ‘Μπορώ να ζήσω έναν ολόκληρο μήνα μόνο και μόνο με ένα κομπλιμέντο που πήρα’. Απλά σκεφτείτε τη ζωή που θα φέρτε στο γάμο σας με ένα συνεχές ρεύμα επιβεβαίωσης. Η εγκάρδια επιβεβαίωση είναι το βασικό συστατικό στοιχείο της άνευ όρων αγάπης. Είναι σαν μαγνήτης, μας τραβά και μας έλκει.

Γίνετε Μία Υποστηρικτική/Ένας Υποστηρικτικός Σύζυγος
Το να είστε ένα υποστηρικτικό ‘έτερον είναι ικανοποιητικός αλλά και δύσκολος ρόλος. Παρόλο που ο ορισμός στο λεξικό είναι αρκετά ξεκάθαρος, το να ζεις προσφέροντας υποστήριξη σε μια σχέση ή στο γάμο δεν είναι πάντα τόσο σαφές. Τι είναι η στήριξη; Να είναι κανείς εκεί, μαζί με τον άλλον στα εύκολα και στα δύσκολα, στα ωραία και στα άσχημα. Να προσφέρει συμπαράσταση, να ενθαρρύνει, να επιβεβαιώνει, να δίνει στήριγμα, τόνωση, ώθηση για να προχωρήσει ο άλλος μπροστά, χαμόγελο και μια δόση αισιοδοξίας. Το να πιστεύετε στον/τη σύντροφό σας είναι από μόνο του μια σημαντική μορφή υποστήριξης. Όταν μάλιστα αυτό μεταφράζεται και σε μικρές καθημερινές πράξεις, τόσο το καλύτερο!

Φυσικά το να υποστηρίζει κανείς τον/τη σύντροφό του είναι αμοιβαίο: για να έχει νόημα και θετικό αντίκτυπο στη σχέση, πρέπει και οι δύο να δεσμευτούν ότι θα είναι υποστηρικτικοί.

Πώς να γίνετε υποστηρικτικοί

· Σεβαστείτε τις προσωπικές αποφάσεις του/της συζύγου σας.
· Δείξτε στο/στη σύντροφό σας ότι πιστεύετε σε αυτόν/ή.
· Να είστε ώμος στον οποίο θα τρέξει να ακουμπήσει ο σύζυγός σας όταν νιώθει ότι όλα πάνε στραβά.
· Δουλέψτε μαζί με τον/τη σύζυγό σας για να διατηρήσετε ισορροπία στη ζωή σας.
· Μην αισθάνεστε ότι απειλήστε από τα επιτεύγματα του/της συζύγου σας. Πείτε σε όλους, ειδικά στον/τη σύντροφό σας, πόση υπερηφάνεια νιώθετε για τα ταλέντα και τις δεξιότητές του/της.
· Θέλοντας να βοηθήσετε τον/τη σύζυγό σας να ανακάμψει από μια δύσκολη κατάσταση, μην προσπαθήσετε να λύσετε εσείς το πρόβλημα του άλλου.
Ακούστε προσεχτικά ώστε ο/η σύζυγός σας να γνωρίζει ότι θέλετε να καταλάβετε την κατάσταση ή το θέμα που τον προβληματίζει.
Να είστε ρεαλιστές καθώς τον/την ενθαρρύνετε. Μην υπερβάλετε.


Πηγή: http://www.boro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.