Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Εξετάζουν το ενδεχόμενο ανθρωποκτονίας του BB King - Ποιους κατηγορούν οι κόρες του

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Βόμβα από τον ιατροδικαστή της Νεβάδα.

Έρευνα για ανθρωποκτονία διεξάγεται σχεδόν δύο εβδομάδες μετά τον θάνατο του θρύλου των μπλουζ B.B. King, ανακοίνωσε το γραφείο του ιατροδικαστή της πολιτείας της Νεβάδα.

Ο B.B. King πέθανε σε ηλικία 89 ετών στις 14 Μαΐου στο Λας Βέγκας , όπου ζούσε στα διαλείμματα των περιοδειών του, τις οποίες και συνέχισε μέχρι το τέλος του περασμένου έτους.

«Ο ιατροδικαστής μας, ο οποίος είναι αρμόδιος για τη σορό του #BBKing διεξάγει αυτοψία. Αποτελέσματα: 6-8 εβδομάδες μίνιμουμ, έρευνα για ανθρωποκτονία @LVMPD» , είναι το μήνυμα που αναρτήθηκε στο twitter από το γραφείο του ιατροδικαστή της κομητείας του Κλαρκ στη Νεβάδα, κάνοντας αναφορά στην αστυνομία του Λας Βέγκας (LVMPD).

Δύο από τις κόρες του B.B. King έχουν δηλώσει ότι φοβούνται πως ο θάνατος του πατέρα του είναι αποτέλεσμα εγκληματικής ενέργειας, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Παράλληλα ανακοινώθηκε ότι η κηδεία του, η οποία επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στο Μέμφις, αναβάλλεται εν αναμονή των αποτελεσμάτων της έρευνας.

Εδώ και μερικούς μήνες, ο B.B. King, διαβητικός, υπέφερε από σοβαρά προβλήματα υγείας. Τον Οκτώβριο αισθάνθηκε αδιαθεσία κατά τη διάρκεια συναυλίας του εξαιτίας εξάντλησης και αφυδάτωσης, γεγονός που προκάλεσε τη ματαίωση της υπόλοιπης περιοδείας του.

-------------------

Οι καταγγελίες για δηλητηρίαση, το παρασκήνιο της κόντρας και η μεγάλη περιουσία του
.
Τους ισχυρισμούς που διατύπωσαν δύο κόρες του θρύλου των μπλουζ BB King περί δηλητηρίασής του ερευνά η αστυνομία. Σύμφωνα με τις καταθέσεις τους οι Patty King και Karen Williams τόνιζαν: «Πιστεύω πως ο πατέρας μου δηλητηριάστηκε και πως του χορηγήθηκαν ξένες ουσίες. Πιστεύω πως ο πατέρας μου δολοφονήθηκε».

Οι δύο κόρες του BB King κατηγόρησαν την μάνατζερ του LaVerne Toney και τον προσωπικό βοηθό του Myron Johnson πως επίσπευσαν τον θάνατό του.

Οι δύο αρνήθηκαν να κάνουν κάποιο σχόλιο για τις κατηγορίες αυτές και η Toney δήλωσε μόνο πως «κάνουν καταγγελίες εδώ και τόσο καιρό, τίποτα καινούριο».

Ο δικηγόρος της χαρακτήρισε γελοίους τους ισχυρισμούς των θυγατέρων του θρύλου.

Η αστυνομία του Λας Βέγκας επιβεβαίωσε πως η καταγγελία διερευνάται.

Τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης αναμένονται σε έξι με οκτώ εβδομάδες.

Οι κατηγορίες που διατύπωσαν οι κόρες του BB King είναι το τελευταίο επεισόδιο στη σειρά αντεγκλήσεων μεταξύ των δύο πλευρών, που διαφωνούσαν και για το ποια θα έπρεπε να είναι η αντιμετώπιση της κατάστασής του τις τελευταίες του ημέρες.

Η Toney, που εργαζόταν επί 39 χρόνια στο πλευρό του BB King, είχε την ιδιότητα του δικηγόρου όσο ήταν ο θρύλος των μπλουζ εν ζωή και την ονομάτιζε στη διαθήκη του ως διαχειρίστρια της περιουσίας του- περίπου 10 εκατομμύρια δολάρια.

Ο King, που πέθανε σε ηλικία 89 ετών στο σπίτι του στο Λας Βέγκας, στις 14 Μαΐου, είχε 11 παιδιά.

«Η οικογένεια συνασπίζεται για να εξοστρακίσει την Toney», δήλωσε η δικηγόρος των King και Williams.

Ο Brent Bryson, δικηγόρος υπεύθυνος για την περιουσία του King, εξέφρασε την ελπίδα οι κόρες του να έχουν τεκμηριώσει τις κατηγορίες τους. «Είναι μεγάλη έλλειψη σεβασμού προς τον B.B. King. Δεν ήθελε παρεμβατικές ιατρικές διαδικασίες, αποφάσισε να γυρίσει σπίτι για ιατρική φροντίδα κατ’ οίκον αντί να μείνει στο νοσοκομείο. Αυτές οι αστήρικτες κατηγορίες οδήγησαν στη νεκροψία- νεκτροτομή, που είναι ακριβώς αυτό που δεν θέλαμε», είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον ίδιο τρεις γιατροί επιβεβαίωσαν πως είχε λάβει την κατάλληλη φροντίδα μέχρι τη στιγμή που «έφυγε ήρεμα ενώ κοιμόταν».

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η εν εξελίξει έρευνα δεν θα επηρεάσει τα σχέδια για τέλεση της κηδείας του αυτό το Σαββατοκύριακο στο Μισισίπι.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr και http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.