Τρίτη 26 Μαΐου 2015

«Κόκκινο» άναψε το ΣτΕ στη μετεγκατάσταση των δικαστηρίων Πειραιά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δεν τηρήθηκε η προβλεπόμενη νομοθετική διαδικασία.

Ακύρωσε το Συμβούλιο της Επικρατείας την υπουργική απόφαση για μεταστέγαση των δικαστηρίων του Πειραιά στο κτίριο της καπνοβιομηχανίας «Κεράνης» κρίνοντας ότι δεν τηρήθηκε η προβλεπόμενη νομοθετική διαδικασία.

Αν και ήδη έχει αποφασιστεί ότι τα δικαστήρια του Πειραιά δεν θα μεταφερθούν στο κτίριο της «Κεράνης» οι σύμβουλοι Επικρατείς ήρθαν να επισφραγίσουν με την απόφαση τους την επιλογή αυτή κάνοντας δεκτή την προσφυγή δικηγόρων του Πειραιά.

Στην προσφυγή τους οι δικηγόροι ανέφεραν ότι «η μεταστέγαση των δικαστικών υπηρεσιών του Πειραιά στο επίμαχο κτίριο πλήττει την ορθή και εύρυθμη απονομή της Δικαιοσύνης και τα επαγγελματικά τους συμφέροντα, δυσχεραίνοντας την άσκηση του λειτουργήματός τους».

Το Ε΄ Τμήμα του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου με την υπ΄ αριθμ. 1113/2015 απόφασή του έκρινε ότι δεν τηρήθηκε η διαδικασία περιβαλλοντικής αδειοδότησης, η οποία ολοκληρώνεται με την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων του έργου, όπως προβλέπει η νομοθεσία (νόμος 1650/1986).

Επιπλέον, σύμφωνα με τους συμβούλους Επικρατείας δεν διερευνήθηκαν και «τα ζητήματα της προσβασιμότητας του επίμαχου κτιρίου για την κάλυψη των αναγκών στέγασης των δικαστηρίων του Πειραιά, τα οποία καλύπτουν και νησιά του Αργοσαρωνικού, όπως και των επιπτώσεων του έργου από κυκλοφοριακής απόψεως, σε σχέση με τις προβλέψεις του Ρυθμιστικού Σχεδίου της Αθήνας».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.