Κυριακή 31 Μαΐου 2015

Οι πιο δυνατές φωτογραφίες της εβδομάδας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δείτε τι συνέβη στον κόσμο μέσα από το φωτογραφικό φακό.

Χρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, πόνος. Αν μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις τότε σίγουρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες.

Στις παρακάτω εικόνες συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Δείτε λοιπόν πως κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Reuters τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά ημέρες.

Τζαμού, Ινδία. Θερίζει την Ινδία ο καύσωνας





Περισσότεροι από 1.700 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από το κύμα καύσωνα στην Ινδία. Η έλλειψη κλιματιζόμενων χώρων οδήγησαν χιλιάδες Ινδούς στα νοσοκομεία με σοβαρά προβλήματα υγείας τα οποία έχουν προκληθεί από την υπερβολική ζέστη. Σε ορισμένες πόλεις της χώρας ο υδράργυρος άγγιξε τους 46 βαθμούς Κελσίου. Οι κάτοικοι του Τζαμού βρήκαν ανάσες δροσιά μέσα σε βαρέλια γεμάτα νερό και φροντίζουν να μένουν βρεγμένοι καθόλη τη διάρκεια της ημέρας.

Sanwang, Κίνα. Σχολείο για ακροβάτες στην Κίνα



Σε ένα μικρό χωριό της Κίνας υπάρχει ένα σχολείο διαφορετικό από τα άλλα. Εκεί, οι μαθητές εκπαιδεύονται περίπου 10 ώρες την ημέρα για να γίνουν… ακροβάτες! Το σχολείο έκανε δεκτούς περισσότερους από 80 μαθητές από τεσσάρων έως και 40 ετών και η εκπαίδευσή τους θα διαρκέσει για περίπου έναν χρόνο.

Αρίχα, Συρία. Στιγμές από την καθημερινότητα



Oι τζιχαντιστές κατέλαβαν την Παρασκευή την πόλη Αρίχα, την πόλη της επαρχίας Ιντλίμπ στη Συρία που απέμενε υπό τον έλεγχο των κυβερνητικών δυνάμεων. Και ενώ λίγο έξω από την πόλη οι μάχες μαίνονται, οι κάτοικοι σαστισμένοι προσπαθούν να συνεχίσουν τους φυσιολογικούς ρυθμούς της ζωής τους.

Κατμαντού, Νεπάλ. Η κατάκτηση του Έβερεστ



Λίγες εβδομάδες μετά τον θανατηφόρο σεισμό στο Νεπάλ που μετέτρεψε το Κατμαντού σε ένα απέραντο νεκροταφείο, η ζωή προσπαθεί να επανέλθει στην προ Εγκέλαδου κατάσταση. Οι πολίτες πήραν μέρος στους εορτασμούς για τους πρώτους ορειβάτες που ανέβηκαν στην κορυφή του Έβερεστ και άφησαν στεφάνια με λουλούδια στα αγάλματα που έχουν στηθεί προς τιμήν τους.

Σάο Πάολο, Βραζιλία. Ένα σπίτι για skateboarding



Στη Βραζιλία οι νέοι δεν έχουν σαν μοναδικό τους όνειρο να γίνουν αστέρες του ποδοσφαίρου. Ο φωτογραφικός φακός του Reuters απαθανάτισε παιδιά που έχουν μετατρέψει ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι στη βραζιλιάνικη μεγαλούπολη στον δικό τους, προσωπικό χώρο, που έχουν ζωγραφίσει οι ίδιοι. Εκεί περνούν τις περισσότερες ώρες της μέρας τους…

Σαντιάγκο, Χιλή. Μεγαλειώδεις οι διαδηλώσεις των φοιτητών



Δεκάδες χιλιάδες φοιτητές συνεχίζουν να διαδηλώνουν στο Σαντιάγκο, την πρωτεύουσα της Χιλής, ζητώντας από τη νέα πρόεδρο της χώρας Μισέλ Μπατσελέτ, να εκπληρώσει τις υποσχέσεις της προεκλογικής της εκστρατείας για την αναμόρφωση του εκπαιδευτικού συστήματος.

Ψέριμος, Ελλάδα. Αβοήθητοι μετανάστες στη μέση του πελάγους



Κοντά στην Ψέριμο, μια βάρκα με λίγους μετανάστες αφήνεται να πλέει ακυβέρνητη στα ελληνικά ύδατα έχοντας επιβιβάσει ανθρώπινες ψυχές που περιμένουν με αγωνία το λιμενικό να τους σώσει και να τους μεταφέρει στη στεριά. Η φωτογραφία με φόντο την ελληνική σημαία, αποτυπώνει με χαρακτηριστικό τρόπο τη μάχη αυτών των ανθρώπων να φτάσουν σε έναν ξένο τόπο και να αναζητήσουν μια καλύτερη ζωή.

Μανχάταν, Νέα Υόρκη. Όταν η Wall Street αντικρίζει τη φτώχεια



Το χάσμα ανάμεσα στους φτωχούς και τους πλούσιους Αμερικανούς διευρύνεται σημαντικά στη μητρόπολη των ΗΠΑ, τη Νέα Υόρκη. Και όταν ένας άστεγος, ξαπλωμένος στο πεζοδρόμιο βρίσκεται στο ίδιο καρέ με έναν επιχειρηματία ή χρηματιστή του Big Apple, αποτυπώνεται σε μια εικόνα η μάστιγα που λέγεται «φτώχεια» στην Αμερική.

Καμπάλα, Ουγκάντα. Το δράμα των ορφανών της Αφρικής



Είτε από ασθένειες, είτε από φτώχεια πολλοί γονείς από τη μακρινή Αφρική αναγκάζονται να αποχωριστούν τα παιδιά τους με την ελπίδα ότι η τύχη – και μόνον αυτή – θα τα βοηθήσει να πέσουν σε καινούρια χέρια που θα τα μεγαλώσουν με περισσότερες ανέσεις και θα τους προσφέρουν εφόδια για μια καλύτερη ζωή. Μέχρι τότε, ντόπιοι και εθελοντές φροντίζουν αυτά τα παιδιά και τους παρέχουν μια ήρεμη καθημερινότητα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.