Κυριακή 31 Μαΐου 2015

Ποιες είναι οι προτιμήσεις των κουνουπιών;

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μια νέα έρευνα ήρθε να μας διαφωτίσει πάνω στις «διατροφικές» συνήθειες των κουνουπιών απαντώντας στο ερώτημα «γιατί εμένα και όχι κάποιον άλλο».

Τα κουνούπια είναι από τους πλέον θανατηφόρους οργανισμούς στη Γη, ξεπερνώντας σε «επιδόσεις» τις τίγρεις, τα φίδια, ακόμα και τον ίδιο τον άνθρωπο.

Κι αυτό διότι ευθύνονται για τη μετάδοση ασθενειών, όπως ο δάγκειος πυρετός, ο κίτρινος πυρετός και ιδίως η ελονοσία.

Η ελονοσία κατηγορείται για τη μετάλλαξη ανθρωπίνων γονιδίων στις περιοχές της παρουσίας της, καθώς προκαλεί δρεπανοκυτταρική αναιμία, αλλά και άλλες μεταλλάξεις -ομοίως επικίνδυνων με την ίδια την ασθένεια- που αναπτύσσει ο ανθρώπινος οργανισμός για να ανταπεξέλθει.

Ποιες είναι οι προτιμήσεις των κουνουπιών;

Τα κουνούπια δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση σε συγκεκριμένες οσμές που αναδύονται από το ανθρώπινο σώμα και οι οποίες συνήθως παράγονται κατά την εκπνοή, χωρίς να αποκλείεται και το ενδεχόμενο να οφείλονται και στον ιδρώτα.

Η οξυμένη όσφρηση των κουνουπιών εντοπίζει το διοξείδιο του άνθρακα που εκλύεται κατά την αναπνοή.

Μεγαλύτερα «θύματα» των κουνουπιών είναι οι γυναίκες λόγω των ορμονών τους, αλλά και γιατί με το ντύσιμό τους το καλοκαίρι είναι περισσότερο εκτεθειμένες.

Στα κουνούπια αρέσουν τα έντονα χρώματα των ρούχων, ο ιδρώτας και το γαλακτικό οξύ.

Σε ξεχωριστές μελέτες έχει αποδειχθεί άλλωστε η ιδιαίτερη προτίμηση που δείχνουν τα κουνούπια στις εγκύους επειδή ιδρώνουν περισσότερο, παράγουν μεγαλύτερη ποσότητα διοξειδίου του άνθρακα και έχουν υψηλότερη θερμοκρασία σώματος.

Τα κουνούπια όμως έλκονται και από τα βακτήρια που βρίσκονται στους οργανισμούς, από τις δυσάρεστες οσμές των ποδιών που μυρίζουν, αλλά και από το αλκοόλ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παλαιότερη έρευνα Ιαπώνων επιστημόνων έδειξε ότι τα κουνούπια προτιμούν όσους έχουν ομάδα αίματος 0 περισσότερο από εκείνους με ομάδα αίματος Α, με την Β να βρίσκεται ενδιάμεσα.

Τα κουνούπια απωθούνται από τις κετόνες που παράγονται στον ανθρώπινο οργανισμό, ωστόσο ο κάθε άνθρωπος παράγει διαφορετικές ποσότητες φυσικών «αντικουνουπικών».


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.