Κυριακή, 31 Μαΐου 2015

Δυστύχημα στο αμφιλεγόμενο φράγμα της Βραζιλίας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Καταπλακώθηκαν από σιλό τρεις εργάτες.

Τραγικό θάνατο βρήκαν τρεις εργάτες σε δυστύχημα που σημειώθηκε στο εργοτάξιο του τεράστιου υδροηλεκτρικού φράγματος Μπέλο Μόντε, στη βόρεια Βραζιλία, ενώ άλλοι τρεις τραυματίστηκαν.

Δυστύχημα στο αμφιλεγόμενο φράγμα της Βραζιλίας

Η κοινοπραξία που έχει αναλάβει το έργο ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι το δυστύχημα σημειώθηκε τα ξημερώματα, όταν ένα σιλό έπεσε την ώρα που εκφορτωνόταν από ένα φορτηγό και καταπλάκωσε τους εργάτες. Οι δύο από τους τρεις εργάτες που τραυματίστηκαν πήραν αργότερα χθες εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Πολέμιοι του έργου έχουν επισημάνει πως το φράγμα, που θα είναι το τρίτο μεγαλύτερο στον κόσμο, μπορεί να βλάψει το ευαίσθητο οικοσύστημα της ζούγκλας του Αμαζονίου και τις φυλές των ιθαγενών που ζουν στην περιοχή όπου ανεγείρεται.

Διασημότητες όπως ο σκηνοθέτης Τζέιμς Κάμερον και θεσμοί όπως το Διαμερικανικό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έχουν τονίσει πως το φράγμα Μπέλο Μόντε πιθανόν θα οδηγήσει στον εκτοπισμό ιθαγενών που ζουν στον Αμαζόνιο.

Το φράγμα, το οποίο θα παράγει 11.233 μεγαβάτ, κατασκευάζεται στον ποταμό Ίνγκου, έναν παραπόταμο του Αμαζονίου, και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το 2019. Η κοινοπραξία που έχει αναλάβει το έργο ανέφερε ότι δεν γνωρίζει εάν και κατά πόσον το δυστύχημα θα καθυστερήσει τις εργασίες.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.