Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Δεσμεύσεις υπουργείου Υγείας για προσλήψεις νοσηλευτών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αναμένεται προκήρυξη τις επόμενες μέρες.

Θετική χαρακτηρίζουν τη συνάντηση που είχαν σήμερα οι εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Νοσηλευτών (ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ) με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, ο οποίος δεσμεύθηκε για αύξηση των προσλήψεων και εξορθολογισμό της διαχείρισης των κυτταροστατικών φαρμάκων. Επίσης, συζήτησαν για τη μεταφορά κληροδοτημάτων στο ΕΣΥ και τη συμμετοχή νοσηλευτών σε επιτροπές του υπουργείου.

Η συζήτηση ξεκίνησε με το μείζον πρόβλημα που αφορά τα δημόσια νοσοκομεία, σχετικά με την υποστελέχωσή τους από νοσηλευτές. Δόθηκε σαφής δέσμευση από τον υπουργό ότι τις αμέσως επόμενες ημέρες θα εκδοθεί προκήρυξη για 1.000 άτομα μόνιμο προσωπικό, από τους οποίους οι 700 θα είναι νοσηλευτές, ενώ παράλληλα γίνεται σχεδιασμός για την κάλυψη των αναγκών και με επικουρικό προσωπικό, όπως ίσχυε μέχρι τώρα.

Αναφορικά με τους οργανισμούς των νοσοκομείων, ο κ. Ξανθός τόνισε ότι θα προχωρήσει σε άμεση αναμόρφωσή τους, λαμβάνοντας υπόψη τις εισηγήσεις των διοικήσεων των ιδρυμάτων και ακολούθως, μέσα από ένα νέο αξιοκρατικό και αντικειμενικό σύστημα, θα προβεί στη διενέργεια των κρίσεων για τις θέσεις ευθύνης των υπηρεσιών των νοσοκομείων.

Για το θέμα που προέκυψε με αφορμή τον θάνατο ψυχικά ασθενή στο Δαφνί, μετά από επίθεση άλλου ασθενή, οι νοσηλευτές μίλησαν αναλυτικά για τις δύσκολες συνθήκες νοσηλείας και εργασίας στις ψυχιατρικές δομές.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.