Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Ακόλαστος και έκφυλος ο επίσκοπος Καναδά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Καθαιρέθηκε για την ανάρμοστη συμπεριφορά του.

Η Ιερά Σύνοδος της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας (SPC) καθαίρεσε τον επίσκοπο Καναδά Γεώργιο για ανάρμοστη συμπεριφορά.

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Blic» του Βελιγραδίου, η Σύνοδος αποφάσισε, με απλή πλειοψηφία, την καθαίρεση του Γεωργίου, αποδεχόμενη το πόρισμα ειδικής επιτροπής που έκρινε ότι η συμπεριφορά του δεν ήταν πρέπουσα και σύμφωνη με τα θρησκευτικά ιδεώδη.

Ο Γεώργιος ανέλαβε Επίσκοπος στην Επαρχεία του Καναδά το 1984 και από τα πρώτα χρόνια υπήρξαν καταγγελίες ιερέων και πιστών για «ανήθικη συμπεριφορά, ακολασία και εκφυλισμό».

Το θέμα είδε το φως της δημοσιότητας το 2006, όταν τα αμερικάνικα τηλεοπτικά δίκτυα CNN και ABC μετέδωσαν ερασιτεχνικό βίντεο, όπου μία μοναχή, η Ανγγελίνα Λάζαρ, επιτίθεται κατά του Επισκόπου Γεωργίου, έξω από ορθόδοξη εκκλησία στον Καναδά, τραβώντας τον από τα γένια και φωνάζοντας, στα σερβικά, ότι είναι ανήθικος, έκφυλος και τον κατηγορούσε ότι είχε σεξουαλικές σχέσεις με μία γυναίκα, η οποία έμεινε έγκυος.

Οι καταγγελίες για ανάρμοστη συμπεριφορά κατά του επισκόπου Γεωργίου, πλήθαιναν με την πάροδο των χρόνων, ωστόσο η Σύνοδος της SPC αρνιόταν επίμονα να ασχοληθεί με το θέμα.

Το 2010, όταν ανέλαβε επικεφαλής της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας ο σημερινός Πατριάρχης Ειρηναίος, για πρώτη φορά, η Ιερά Σύνοδος άρχισε να ασχολείται με τέτοια θέματα. Από τότε μέχρι σήμερα έχουν καθαιρεθεί πέντε επίσκοποι με διάφορες κατηγορίες, όπως οικονομικές ατασθαλίες, αντικανονική ή ανάρμοστη συμπεριφορά.

Η εαρινή Σύνοδος, που ξεκίνησε στις 14 Μαΐου και βρίσκεται σε εξέλιξη, θα ασχοληθεί επίσης και με την υπόθεση του Επισκόπου του Μιλέσεβο Φιλάρετου, ο οποίος κατηγορείται για οικονομικές ατασθαλίες και ανάρμοστη συμπεριφορά.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.