Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Στους δρόμους στις 26 Μαΐου οι κτηνοτρόφοι

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αντιδράσεις και για τη φορολόγηση των επιδοτήσεων.

Παράσταση διαμαρτυρίας στον ΟΠΕΚΕΠΕ και στο υπουργείο Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας σκοπεύουν να κάνουν την Τρίτη 26 Μαΐου οι κτηνοτρόφοι, που έστειλαν επιστολή στο επιτελείο του υπουργού για το θέμα των βοσκοτόπων και τις καθυστερήσεις στις πληρωμές από το κράτος.
Μάλιστα ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων Δημήτρης Καμπούρης, μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο και για νέες κινητοποιήσεις στο εγγύς μέλλον.

Αφού κάνει αναφορά στις παραιτήσεις τριών μελών από την επιτροπή βοσκοτόπων -συμπεριλαμβανομένης και αυτής του ίδιου του προέδρου της- η ΠΕΚ απαριθμεί, στην επιστολή της, τις θέσεις των κτηνοτρόφων για το θέμα που είναι: άμεση σύνταξη των προσωρινών διαχειριστικών σχεδίων σε όλους τους νομούς με εξεύρεση πόρων και χρηματοδότηση του υπουργείου, ταυτόχρονη ένταξη και των υπόλοιπων αναγνωρισμένων εκτάσεων, ενιαία τιμή πυκνότητας βόσκησης σε όλη την επικράτεια με προτεινόμενη και εκτιμώμενη τιμή 0,7mmz/ha, αναγκαία και ελαχιστότατη σύνδεση της εντατικής κτηνοτροφίας με τους βοσκοτόπους και με την ταυτόχρονη υψηλότερη πυκνότητα βόσκησης, αλλά και τη μεταφορά της επιδότησής τους από τη συνδεδεμένη.

Παράλληλα, οι κτηνοτρόφοι ζητούν τη σύνταξη των προσωρινών διαχειριστικών σχεδίων με ευθύνη των Περιφερειών, αλλά και με τη συμμετοχή, παρουσία και επίβλεψη των οικείων συνδικαλιστικών και συνεταιριστικών οργανώσεων.

Επιπλέον, εκφράζουν τη διαμαρτυρία τους για τη φορολόγηση των επιδοτήσεων, τη μη πληρωμή της εξισωτικής 2013, 2014, του άρθρου 68 των προγραμμάτων βιολογικής κτηνοτροφίας, των περικοπών της ενιαίας ενίσχυσης και τη μη πληρωμή των αποζημιώσεων του καταρροϊκού πυρετού.

Η ΠΕΚ ζητά πολιτική λύση στο θέμα των πληρωμών και την κατάρτιση ενός ειδικού αναπτυξιακού προγράμματος της κτηνοτροφίας, με κυρίαρχο θέμα την πριμοδότηση των θηλυκών, ώστε να αυξηθεί το ζωικό κεφάλαιο της χώρας.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.