Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

Συνέντευξη χωρίς μόρια για τους υποψήφιους διευθυντές

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ενδιαφέρουσα βρίσκει την πρόταση ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης.

«Αυτό που άκουσα από άλλους συναδέλφους, όχι σε αυτήν την αίθουσα σήμερα, αλλά το μεταφέρω, γιατί έχει πολύ μεγάλη σημασία, ότι θα μπορούσε η συνέντευξη να γίνεται, να υπάρχουν ερωτήσεις, απαντήσεις σε αυτούς που θα κριθούν για αυτές τις θέσεις, αλλά να μην αποτιμάται από μόρια και είπα ότι αυτό είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση που ενδεχομένως στην Υπουργική Απόφαση να το πραγματώσουμε»

Τα παραπάνω δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης αναφέροντας και τα ακόλουθα:

«Είπα ότι αυτή είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση που ενδεχομένως στην υπουργική απόφαση να το πραγματώσουμε. Δηλαδή να γίνεται μια ανοικτή δημόσια διαδικασία όπου να ερωτώνται και να απαντούν για το όραμά τους, για την εκπαίδευση, για τη σχέση του σχολείου με την κοινότητα και εξ αυτού να συνάγονται και συμπεράσματα, αν θα πρέπει να δοθεί η ψήφος ή όχι. Είναι θέση του κ. Σεβαστάκη και είναι πάρα πολύ σημαντική».

Ο κ. Κουράκης δήλωσε πως «οι παρατηρήσεις και προτάσεις για την επιλογή των στελεχών προφανώς και θα ληφθούν πάρα πολλές υπόψη για να δούμε τι καλύτερο μπορούμε να κάνουμε. Αλλά αυτό, επίσης συναδέλφισσες και συνάδελφοι, συγκροτούν μια πολύ μεγάλη αλλαγή, όπου από ένα ζήτημα συνέντευξης που σχεδόν απ' όλους έχει καταδικασθεί, εκτός από τον τρόπο που ανέφερα που το τροποποίησε ο κ. Σεβαστάκης, πάμε σε μια ανάθεση ευθύνης και δημοκρατίας στους ίδιους τους συναδέλφους».

Θυμίζουμε ότι ο κ. Σεβαστάκης είχε τοποθετηθεί για τη συνέντευξη λέγοντας τα ακόλουθα:

«Τέλος, να πω για την συνέντευξη. Εάν, η συνέντευξη συγκεφαλαιώνει στοιχεία που έχει, ταλέντα, επικοινωνιακή ευκολία, τα ζητάει άλλωστε ο νόμος, γιατί είναι ένα κακό εργαλείο. Ας μην έχει βαρύνουσα μοριοδότηση, αλλά δεν νομίζω, είναι άλλο πράγμα η εξατομικευμένη μυστική, εξομολογητική συνέντευξη που πριμοδοτεί τον «δικό μας» και άλλο μπροστά στο εκλεκτορικό σώμα, ένας να μπορεί να αναπτύσσει τη σκέψη του. Το κάνουμε και στα πανεπιστήμια και δεν νομίζω ότι είναι μη λειτουργικό».

Παράλληλα ο κ. Κουράκης τόνισε και το μεταβατικό χαρακτήρα του συστήματος λέγοντας ότι αυτό είναι μια μεγάλη τομή. Μπορεί να έχει λάθη μπορεί να χρειάζεται διόρθωση, γι' αυτό λέμε ότι έχει μεταβατικό χαρακτήρα και γι' αυτό λέμε ότι θα είναι το πολύ ένα ή δύο χρόνια, όπου εκεί να πάμε μετά όλοι μαζί συζητώντας και ένα πολύ καλύτερο σύστημα, πολύ δημοκρατικότερο, πολύ πιο δίκαιο αν θέλετε.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.