Τρίτη 7 Απριλίου 2015

Μήνυση κατά του περιοδικού Rolling Stone από μέλη αδελφότητας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Τους κατηγόρησε αδίκως για ομαδικό βιασμό μιας φοιτήτριας».

Στο επίκεντρο σκανδάλου βρέθηκε η αδελφότητα του Πανεπιστημίου της Βιρτζίνια με αφορμή το ρεπορτάζ του περιοδικού Rolling Stone περί ενός ομαδικού βιασμού που διέπραξαν μέλη της αδελφότητας. Αυτός είναι και ο λόγος που σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωσή της πρόκειται να προχωρήσει σε μηνύσει κατά του περιοδικού και των συντακτών για το «ανεύθυνο» δημοσίευμα που, όπως υποστηρίζει, αμαύρωσε τη φήμη της. Παρόλα αυτά ούτε τα στοιχεία που θα περιλαμβάνονται αλλά ούτε η ημερομηνία της κατάθεσης της μήνυσης αναφέρθηκε από τους εκπροσώπους της αδελφότητας.

Όπως σημειώνει η αδελφότητα «Φι Κάπα Ψι» στην ανακοίνωσή της, θα χρησιμοποιήσει όλα τα διαθέσιμα νομικά μέσα που έχει στη διάθεσή της με σκοπό να αποκατασταθεί η φήμη της και να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι. Ήδη από την Δευτέρα, μια ομάδα της Δημοσιογραφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κολούμπια έδωσε στη δημοσιότητα έκθεση για το θέμα, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι το περιοδικό παραβίασε τις βασικές αρχές της δημοσιογραφίας.

«Σαφέστατα η αδελφότητά μας και τα μέλη της δυσφημίστηκαν αλλά το σημαντικότερο είναι ότι ανησυχούμε πως το επεισόδιο αυτό μπορεί να αναγκάσει κάποια από τα θύματα να παραμείνουν στη σκιά καθώς θα φοβούνται να έρθουν σε αντιπαράθεση με τους δράστες», τόνισε ο Στίβεν Σκιπιόνε, ο πρόεδρος του οίκου της αδελφότητας στο Σάρλοτσβιλ της Βιρτζίνια.

Ο Σκιπιόνε τόνισε ότι η έρευνα του Rolling Stone ήταν «ανεύθυνη» και οι ρεπόρτερ δημοσίευσαν τις κατηγορίες για ομαδικό βιασμό μιας φοιτήτριας στην πανεπιστημιούπολη προτού τις επαληθεύσουν.

Παρόλα αυτά δικηγόροι που ειδικεύονται σε θέματα δυσφήμισης δια του Τύπου εμφανίστηκαν διχασμένοι για το κατά πόσο η αδελφότητα ή τα μέλη της στο Πανεπιστήμιο έχουν στα χέρια τους μια ισχυρή υπόθεση ώστε να προχωρήσουν στην κατάθεση μήνυσης.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.